Bozdağ'dan sessiz kalan BM ve AB'ye tepki

Başbakanlık'tan yapılan yazılı açıklama ile Mısır'da yaşananlara tepki gösterilmesinin ardından bir başka tepki de Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'dan geldi.

Bozdağ'dan sessiz kalan BM ve AB'ye tepki
Bozdağ'dan sessiz kalan BM ve AB'ye tepki
GİRİŞ 14.08.2013 18:12 GÜNCELLEME 14.08.2013 18:12
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Mısır'daki yönetimin masum insanlara yaptığı eylemlerin insanlık suçu olduğunu söyleyen Bozdağ, "Mısır'da ilgili olanlarla sadece Mısır halkı, Mısır'daki partiler, Mısır'daki insanlar demokrasi ve insan hakları sınavından geçmiyor. Bütün dünya Mısır'da olup bitenler nedeniyle insan hakları ve demokrasi sınavından geçmektedir" ifadelerini kullandı.

Birleşmiş Millletler ve Avrupa Birliği gibi kurumları sessiz kalmakla suçlayan Bozdağ, "Uluslararası toplumu, bu işe müdahale etme imkanı olan her kesimi, Mısır'da yaşanan katliamlar ve işlenen insanlık suçları karşısında demokrasiden, insan haklarından yana tavır almaya davet ediyoruz." diye ekledi.

Başbakanlık Merkez Bina'da gazetecilere açıklamada bulunan Bekir Bozdağ, Mısır'da yaşanan katliamları şiddetle kınadıklarını vurguladı. Bozdağ, "Demokrasiden, insan haklarından, hukuktan yana tavır almayan gerek batı ülkeleri, gerek AB, gerek BM, gerek İslam İşbirliği Teşkilatı, gerek İslam ülkelerinin önemli bir kısmının tutumları Mısır'daki darbeci yöneticileri cesaretlendirmiş ve onların eylemlerinin katliama dönüşmesine zemin hazırlamıştır." diye konuştu.

Bozdağ, tepkisini şöyle sürdürdü: "Birinci katliam olduğu zaman susuldu, şimdi ikinci katliam oldu, yine uluslararası toplum suskunluğunu korumaktadır. Buradan soruyorum; nerede AB, nerede BM, nerede demokrasi ve insan hakları dersini herkese veren, herkese üstten bakan Avrupa ülkeleri, nerede İslam ülkeleri, nerede bu hadise karşısında sesini yükseltmesi gerekirken yükseltmeyenler?"
Mısır'da yaşanan bu katliamdan birinci olarak darbeci Mısır yönetimi ve onun emriyle keskin nişancı olarak veya hedef gözetmeden masum insanlara ateş etme emrini verenlerin sorumlu olduğunu ifade eden Başbakan Yardımcısı, "Ancak bu hadiselerin önlenmesi gücüne sahip olup da önlenmesi için hareket etmeyenler de tarih önünde de Allah önünde de bu olup bitenlerden dolayı mesuldürler. O yüzden uluslararası toplumu, bu işe müdahale etme imkanı olan her kesimi Mısır'da yaşanan katliamlar ve işlenen insanlık suçları karşısında demokrasiden, insan haklarından yana tavır almaya davet ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Mısır'da yaşananlar nedeniyle sadece Mısır halkının, Mısır'daki partilerin ve Mısır'daki insanların değil, bütün dünyanın insan hakları ve demokrasi sınavından geçmekte olduğunu Söyleyen Bozdağ, birçok uluslararası toplum ve ülkenin bu sınavdan geçemediğini belirtti. Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Mısır'daki darbeci yönetim umarız ki, bu hadiselere artık son verir ve ortamı daha kötü hale sevk edecek eylemlerden kaçınır. Bunun için de mutlaka (Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Muhammed) Mursi'nin serbest bırakılması, tutukluların serbest bırakılması ve oradaki insanların taleplerinin dikkate alınması son derece önemlidir. Bunlar insanlığa karşı suçlardır, uluslararası toplum da gereken tavrı ortaya koymalıdır. Bu anlamda bir tavır ortaya konulmazsa korkarız ki, Mısır'da başka sıkıntılar ortaya çıkabilir. Bütün bunları önleme gücü ve kuvveti olan ülkelerin vakit geçirmeden net tavırlar ortaya koymasına ihtiyaç vardır. Bu katliamda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Mısır halkına da geçmiş olsun, diyorum." dedi.

TAVRI NET TEK ÜLKE TÜRKİYE'DİR

AB'nin bir taraftan tarafları itidale davet ederken, keskin nişancıların da masum insanları öldürdüğünü söyleyen Bozdağ, "Ramazan ayında bir sabaha karşı böyle bir ortamda bunlar yapılıyor, bunlar karşısında itidal çağrısında öte söylenecek sözlerin olduğunu düşünüyoruz. Gerek AB'den, gerek BM'den baktığınız zaman kamuoyunu rahatlatacak bir tavır ortaya koyulmamıştır. Tavrı net olan tek ülke Türkiye'dir." dedi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 5
  • Hanifi Yıldız 10 yıl önce Şikayet Et
    birileri realizmin esiri olmuş. zaten gerçekçi olma rüyasına bizleri kaptırdıkları için hareket yok ya harekete geç bakalım nato ne yapabiliyor konuşmaktan başka bak orada caniler hareket halinde natodan ses yok bizim bakanlar ancak car car konuşuyoruz ya da bakıyor acı ama en bariz örnek israil istediği yere giriyor katlediyor son ra konuşuyor yıkarım diye bir bakıyorsun zaten yıkmış lafla peynir gemisi yürümüyor caydırıcı olmak adına konuşmaktan daha çok harekette önemli, türk ordusu natoya bağlıysa(!) lübnanı nasıl deniz ablukasına alabiliyor? sen geç bu yersiz ve her şeye kılıf olan bu gerçekçiliği...
    Cevapla
  • İlyas Denizci 10 yıl önce Şikayet Et
    biri asker çıkarıyo. senin o askerin önce natoya bağlı sazanım sen hangi ülkedensin gerçekçi olun köpekbalığı misina ile ancak survivor da avlanır önce karargahı sonra orduyu sonra üniversiteleri sonra imanımızı sonra cihadın hayalini kuralım
    Cevapla
  • vedat düdük 10 yıl önce Şikayet Et
    Üç silahşörler : Batı,ABD,israil . Bu dünyadaki kanın büyük kısmı bu devletlerden dolayıdır.Bunlar bir oluşuma ,harekete ,kişiye destek verirse veya tam tersini yaparsa orada sıkıntı vardır.Tarih hiç bir şekilde istisna yapmamıştır.Yakın tarih Örnek : Abdülhamit han,ırak,el-kaide,Arap baharı,Kıbrıs,doğu türkistan,çeçenistan ,arakan Bosna vs şimdi gelelim bizim konuya : arkadaş bu leş kargaları seni Ergenokan da PKK açılımında sonsuz destek ve övgü yaptılar şimdide seninle aynı görüşte değiller vs
    Cevapla
  • sadakad tde 10 yıl önce Şikayet Et
    BM AB NEYE YARAR. Hristiyan Milletleri ve Yahudileri korumak tek asli görevi bunların. Ne umuyoruz ki. Biz İslam ümmeti ne haller düştük. Bu gün bir yiğit çıksa Müslüman Milletler topluluğunu kuruyoruz dese ilk karşı çıkan esatçı İran ile sisici Arabistan olur. Finansman lazım dense bir kuruş bile vermezler ama sisi ve esada oluk oluk akıtıyorlar.. İslam ordusu kurulacak dense Bizim mazisi darbelerle örülmüş sözde Mehmetçik lakabını üstlenmiş ordumuz mu bir tek asker verir.Bu BM si AB si nasıl parça parça etmiş birbirimize düşürmüş bizi.
    Cevapla
  • Hanifi Yıldız 10 yıl önce Şikayet Et
    konuşmakla olmuyor... Sen hâlâ anlayamadın mı Sayın Bakanım. 3000 kişi katledilmiş ki bunlar bizim kardeşlerimiz göndereceksin savaş gemilerini komando birliklerini yapacaksın mısıra çıkartmanı silahlandıracaksın ağır silahlarla kardeşlerimizi alacaksın sisinin ve karşı duranların kellesini o zaman bir nebze içimiz rahatlar sert tepki sert tepki sonuç toplamda yaklaşık 3000 şehit ve arkası kesilmiyor 10 binlerce yaralı... Ve SERT TEPKİ!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü