Mısır için korkunç Mossad iddiası

Mısır'ı en iyi bilen isimler arasında yer alan Necmettin Erbakan Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Birol Akgün, "Mossad Sisi'ye suikast yapıp ordunun sokağa çıkmasını meşrulaştırabilir" uyarısında bulundu.

Mısır için korkunç Mossad iddiası
Mısır için korkunç Mossad iddiası
GİRİŞ 14.08.2013 17:50 GÜNCELLEME 15.08.2013 07:14
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Erdinç Akkoyunlu'nun haberi

Akgün, darbeci General Sisi'ye bağlı silahlı güçlerin Rabiatu'l Adeviye Meydanı'nda devrik cumhurbaşkanı Mursi taraftarı yüzlerce kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırısı için, "Sisi, bir panik içinde. Batı ile anlaşıp muhaliflerin de gireceği bir seçimi istemiyor. Kendisinin sürekli iktidarda kalmasından yana. Ama buna da ortam bulamadı ve bu saldırıyı yaptı. Buna Mısır'ın en eski stratejisini uygulayarak Firavun stratejisine döndü ve korku baskı ile yönetmek istiyor denilebilir" dedi.

BASIN DE BENİ SATAR ENDİŞESİ TAŞIYOR

Darbeci General Sisi'nin iktidarda daha uzun kalmak için yollar aradığını ve Batı'dan Obama'ya ABD gazetesi aracılığıyla sitem edişindeki ruh halinde olduğunu anlatan Prof. Dr. Birol Akgün, "Sisi, çok aşırı kendine güvenli general gibi durmuyor. Sisi, panik içinde. Elindeki gücü bu anlamda kullanıyor. Kendi iktidarını güvencede görmediği için, 'Basın da beni satabilir' endişesiyle, son saldırıyı yaptı. Doğrusu darbenin kendisi siyaseten büyük bir günahtır. Ama siyaseten de darbe yaptıysan bu işi tam olarak bitireceksiniz. Sisi, muhalifleri zamanında anlaşarak susturamadı. Şimdi silahla susturmaya çalışıyor. Batı ile anlaşıp muhaliflerin de gireceği bir seçimi istemiyor. Kendisinin sürekli iktidarda kalmasından yana. Ama buna da ortam bulamadı ve bu saldırıyı yaptı. Buna Mısır'ın en eski stratejisini uygulayarak Firavun stratejisine döndü ve korku baskı ile yönetmek istiyor denilebilir" diye konuştu.

BATI KIZAR AMA KATAR VE SUUDİ ARABİSTAN DESTEĞİNİ SÜRDÜRÜR

Mısır'da derin güçlerin devreye girmesinin Sisi'ye yönelik bir suikastla sonuçlanma ihtimali bulunduğunu söyleyen Prof. Akgün, "Beni en çok korkutan da bu. Mossad ya da derin Mısır, Sisi'ye yahut hükümete bir saldırıda bulunursa o zaman ordunun sokağa çıkıp İhvan için saldırmasını meşru gösterebilirler. Ama Mısır'da, Sisi'yi darbeye götüren iktidar çatırdadı. Bu iş sadece İhvan - Sisi meselesi olmaktan çıktı. Batı, bu katliam karşısında sesini çıkartır ama Katar ve kendi ülkesindeki ayaklanmaları kanlı şekilde bastırıp, bunu dünyadan gizleyen Suudi Arabistan üç yüz beş yüz ölüye bakmadan desteğini sürdürür. Sisi, ya içinde Türkiye'nin de olduğu ülkelerle masaya oturup, muhalefetin önünü açacak ya da daha kanlı görüntü verecek" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: STAR GAZETE
YORUMLAR 21
  • Skywolf 10 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam mı ?!?. Mısırı en iyi bilen uzmanlar arsındaymış, de hade siz de gidin işinize :).Katar darbeye destek veriyor demiş baştan kaybetmiş zaten..Körfez ülkeleri birbirine çok karıştırılır..Elin Kuveytini veya BAE sini Katarla karıştırmış olmalı ki, Katar Türkiye ile birlikte Mursiyi destekleyen tek körfez ülkesi idi..Sokaktaki adam karıştırabilir ama bir ülke veya Ortadoğuyu en iyi bilen uzmanlarımız böyleyse vay halimize...
    Cevapla
  • nurettin gül 10 yıl önce Şikayet Et
    Hasut Yahudiler. Yahudilere müteveccih iki hükm-ü Kur’ânî, o milletin hayat-ı içtimaiye-i insaniyede dolap hilesiyle çevirdikleri şu iki müthiş düstur-u umumîyi tazammun eder ki, hayat-ı içtimaiye-i beşeriyeyi sarsan ve sa’y-u ameli, sermaye ile mübareze ettirip fukarayı zenginlerle çarpıştıran muzaaf ribâ yapıp bankaları tesise sebebiyet veren ve hile ve hud’a ile cem-i mal eden o millet olduğu gibi; mahrum kaldıkları ve daima zulmünü gördükleri hükûmetlerden ve galiplerden intikamlarını almak için her çeşit """fesat komitelerine karışan ve her nevi ihtilâle parmak karıştıran yine o millet olduğunu ifade ediyor""".Ebu La şeY"
    Cevapla
  • FzlFzl 10 yıl önce Şikayet Et
    Zayıf bir senaryo. Sisi giderse darbe gücünü kaybeder. Ordu içinde Sisi muhalifi millete yakın askerler öne çıkmaya başlar. Bu durum da darbenin sonunu fiilen getirecektir. Dolayısıyla İsrailin Sisi yi vurma olasılığı pek mümkün gözükmüyor.
    Cevapla
  • SÜPHİ ÖNCEL 10 yıl önce Şikayet Et
    EY İNSANLAR. kendisini efendi görüp 7 milyar'a hükm eden azınlığa bir ne zaman dur denilecek "rabimizin" halife olarak vasıflandırdığı 7 milyar insan bu mahvoldan ne zaman uyanacak ne zaman pıasırıklıktan kurtulacak hepimiz insan denilen ailenin üyesiyiz. aile üyelerim size sesleniyorum lütfen üstünüzdeki külleri silkin ve ayağa kalkın, nuh (a.s.), hud (a.s.), salih (a.s.) musa (a.s.) isa (a.s.) zekkerriya (a.s.) yahya (a.s.) hatta hat't a günlük peygamber katl eden bu azınlığ'a dur deyin uyanın suriye, mısır, endenozya, afganistan, ırak, iran ve güney amerikayı göz önüne alın allahın kulları; allah (c.c.) size halife dedi, son peyganberi i "bir ademi öldüren bir alemi öldürmüştür" diye buyurdu lütfen bu sesime kulak verin onların taptığı paralarını ellirinden aldığınızda kesinlikle bitecekler dir. onların mallarını almayın usllanacaklardır dua edin
    Cevapla
  • hasan can 10 yıl önce Şikayet Et
    NE KADAR ZALİMCE. ALLAHIM bu yapılan zulmun ahını yerde bırakma bu vicdansızların köreren kalplerine bir merhamet damlası ya rabbim iman olmayan firavunların vicdanlarıda bitmiş ya rabbi sen mazlumları yanlız bırakma bu insanlar ancak sana iman ve secde eder bizki zayıf kullarınız kalplerimiz kararmış ancak dilimizle sana el açıp yalvarıyoruz rabbim şehitlere sen rahmetinle mumale ederisn bu zalimleri def eyle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı