Mısır'ın Nene Hatunu!

Mısır'da 40 günü aşkın süredir direnen darbe karşıtlarına darbeci ordunun kanlı müdahalesine göğsünü siper eden kadın günün sembolü oldu. Mısırlı cesur kadın, Gezi'nin reklamvari 'kırmızılı'sına ders verir gibiydi.

Mısır'ın Nene Hatunu!
Mısır'ın Nene Hatunu!
GİRİŞ 14.08.2013 18:09 GÜNCELLEME 14.08.2013 18:53
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Mısır'ın başkenti Kahire'deki Rabiatul Adeviyye Meydanı'nın güneyindeki caddelerden zırhlı araçlar ve iş makineleri ile darbe karşıtlarına müdahale etmeye başlayan güvenlik güçleri göstericilerin üzerine rastgele ateş açtı.

500'DEN FAZLA KİŞİ KATLEDİLDİ

Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) liderlerinden Muhammed Bilteci, güvenlik güçlerinin darbe karşıtlarına yönelik katliamlarında yüzlerce hatta binlerce kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

ARTİSTLİK DEĞİL, KAN VE GÖZYAŞINA DUR

Bu kare, katliamlar sürerken çekildi. Askeri cuntanın zulmüne karşı yaşlı bir kadın direniyor. Tüm yaşanan insanlık dışı tutuma karşı ellerini açıyor ve durun artık diyor. Bazıları ise bu kareyi Gezi olayları sırasında sembol olan "kırmızılı kadına" benzetiyor. Fakat "kırmızılı kadın" stüdyo işi ve reklamcı elinden çıkmaydı. Yaşlı kadının verdiği kare ise tamamıyla gerçekçi...

YORUMLAR 2
  • Erman g. 10 yıl önce Şikayet Et
    Fark Var.. Kırmızıyla Mısırli direnişçi arasında kocaman bir fark var. Birisi askeri darbeye karşı tek başına vucudunu siper ediyor. Kırımızı sabit pozisyonunda hiçbir tepki göstermiyor.
    Cevapla
  • üyelik 10 yıl önce Şikayet Et
    komik olan şu.. mısırda da o teyze şovmen ve artist olarak görülüyordur emin olun, nasıl ki cnn kırmızılı kadını direnişçi olarak gösterdi ama bizim bazı (haber7 gibi) yayın organlarımız şovmen ilan etti ise mısırdaki hakim olan otoriteyi savunan yayın organları da bu teyzeyi şovmen belki de terörist ilan edecektir şüphe yok. mısır ve gezi aynı olay değil evet; ancak medyaların güç kimdeyse o haklıdır tutumları benzer iki ülkede de. şu haberden de belli oluyor zaten. komik olan şeye gelince, bu haberde kırmızılı kadının resminin konulması ve gezi olaylarıyla mısırı bağdaştırma çabası ( gezicilerin aleyhine). sizce de komik ve absürt değil mi? haber 7 ve benzerleri, yaramazlık yaptığında yaptığı yaramazlık ön plana çıkmasın diye suçu başkasına atan ve gidişatı çarptıran çocuklar gibi değil mi son günlerde?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsveç'te Jade Sandberg isimli bir kadın polis eşliğinde Kur'an-ı Kerim yaktı
İsrailliler esir takası anlaşması ve Netanyahu'nun istifası için yine sokaklara indi