Mısır'da tüm bankalar kapanıyor

Mısır Borsa Başkanı Muhammed Umran ve Mısır Merkez Bankası Başkanı Hişam Ramiz, ülkedeki olumsuz gelişmeler üzerine başta Merkez Bankası olmak üzere ülkede faaliyet gösteren tüm bankaların ve borsanın perşembe kapalı olacağı duyurdu.

Mısır'da tüm bankalar kapanıyor
Mısır'da tüm bankalar kapanıyor
GİRİŞ 14.08.2013 17:10 GÜNCELLEME 14.08.2013 17:10

AA muhabirine konuşan Mısır Merkez Bankası Başkanı Ramiz, "Ülke genelinde faaliyet gösteren tüm bankalar, şubeleri ile perşembe günü kapalı olacaktır" dedi.

Mısır güvenlik güçlerinin darbe karşıtlarına müdahalesi nedeniyle bugün bankalar ile borsanın tam anlamıyla faaliyet gösteremediği belirtilerek, faaliyetlerine yarın da ara verecekleri bildirildi.

Ülkenin önemli meydanlarında baş gösteren olaylar neticesinde Bankaları korumak için güvenlik güçlerinin oldukça yoğun çaba sarf ettiğini dile getiren Ramiz, "Olumsuz şartlardan etkilenmemek için yarın tüm yurtta bankaların ve borsanın kapalı olacağını" sözlerine ekledi.

Mısır Borsası bugün kayıplarla güne başladı. Olayların ve ölümlerin artması neticesinde 5,2 milyar Cüneyh kayıpla işleme başlayan borsa yüzde 1,7 kayıp ile gün ortasında 5.548,9 puanla kapandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!