Mısır'dan Türkiye'ye yanıt: Sınırı aştınız!

Ülkesinde katliam yapan Mısır hükümeti protesto gösterileriyle ilgi açıklamaları nedeniyle Türkiye'yi iç işlerine karışmakla suçlayıp, 'sınırı aştığı' değerlendirmesinde bulundu.

Mısır'dan Türkiye'ye yanıt: Sınırı aştınız!
Mısır'dan Türkiye'ye yanıt: Sınırı aştınız!
GİRİŞ 15.08.2013 11:20 GÜNCELLEME 15.08.2013 16:30
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Mısır hükümeti polisin demokrasiyi savunan vatandaşlara karşı tutumunu savundu. Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre, Mısır Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, kan dökülmesinden üzüntü duyulduğu ancak hükümetin polisten hukuku sağlamasını talep etmekten başka seçeneği kalmadığı ifade edildi.

Kahire hükümeti, bazı ülkelerin dile getirdiği endişe ve eleştirileri anlayışla karşıladığını kaydetti ancak 'Ankara ve Doha'nın sert tepkisine' karşı çıktı. Mısır Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında "Türkiye'nin iç işlerine karışma sınırını aştığı" belirtildi.

Katar'ın eleştirisi de uygunsuz olarak nitelendirildi ve Katar hükümetinin birkaç gün önce Mısırlı İslamcıların geri adım atmasını bizzat sağlamaya çalıştığı ama başarılı olamadığı kaydedildi.

Türkiye Mısır'daki olayları 'katliam' olarak nitelendirerek BM Güvenlik Konseyi'ni harekete geçmeye çağırmıştı.

YORUMLAR 54
  • K..MURAT 10 yıl önce Şikayet Et
    bu gidişle... müslümanlar birbirlerini bitirirler. ortada mesele kalmaz. çünkü ortada müslüman kalmaz..
    Cevapla
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِBismillahirrahmanirrahim. akıtılan kam müslüman kanı ise zulme karşı susmak şeytanın işidir içi işlerine karışacak ne yapılmış zulmü durdurun diye halkınıza müslümanlar zülüm yapmayın beyanı talihsizce ve cahilce bir sözden başka bir şey deyildir
    Cevapla
  • erdal islam 10 yıl önce Şikayet Et
    bu katillerin. büyükelçisini sınırdışı edin siz ve hükümetiniz yönetiminiz mısırı temsil etmiyorsunuz diyin mısırın gerçek temsilcileri mısırı yönettiğinde biz zaten aynıyız bunlar israilden beter hadlerini aşmışlar.
    Cevapla
  • Ahmet Bostan 10 yıl önce Şikayet Et
    syn tebrizli . doğru ama o görüntüler nisan 2013 tarihli anladığım kadarıyla haberleride takip etmiyorsun aynı görüntüler 2013 nisanında esedin katliamı diyerek verildi. Ama şimdi esede muhalif olanları birbirine düşürmek için aynı haberi nusra milislerinin katliamı diyerek tekrar verdiler. Sırf senin gibi insanların araştırmadan inanmasını sağlamak için aynı deznformasyonu gezi olayları sırasında yapmadılar mı?
    Cevapla
  • MEHMET ÇALIŞKAN 10 yıl önce Şikayet Et
    darbeciler bunu diyorsa demekki . doru yoldayız Elhamdülillah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anayasa Hukukçusu uyardı! Bu hata tekrar yapılmamalı
Dünya ekonomik büyümesine katkı sağlayacak ülkeler açıklandı! Türkiye kaçıncı sırada?