Rabia Kadir'den Erdoğan'a büyük övgü

Dünya Uygur Kongresi Başkanı Rabia Kadir, Başbakan Erdoğan'ı 'Uygur'la ilgili olarak öve öve bitiremedi.

Rabia Kadir'den Erdoğan'a büyük övgü
Rabia Kadir'den Erdoğan'a büyük övgü
GİRİŞ 08.08.2014 17:33 GÜNCELLEME 08.08.2014 17:35
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Dünya Uygur Kongresi Başkanı Rabia Kadir, "Başka hiçbir hükümetin yapmadığını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hükümeti yaptı, Türkiye tarihinde Uygur Türklerine bu kadar sahip çıkan başka hükümet yok. Eğer birisi çıkıp 'Başbakan Erdoğan Uygurlara yardım etmedi' dese ben onun da karşısına dikilirim" dedi.

Kadir, AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, Başbakan Erdoğan'ın, Doğu Türkistan'da olanlara dünyada "soykırım" diyebilen ilk devlet adamı olduğunu belirterek, "Başbakan Erdoğan'a çok minnettarız. Mevcut hükümetin bize en fazla sahip çıkan Türk hükümeti olduğunu üstüne basa basa söylemek istiyorum" diye konuştu.

"SOYKIRIM OLDUĞUNU iLK KEZ BAŞBAKAN ERDOĞAN SÖYLEDİ"

"Çin'in Doğu Türkistan'da soykırım yaptığını yıllardır tüm dünyaya anlatmaya çalıştıklarını ama dünyanın bu konuda sessiz kalmayı sürdürdüğünü" kaydeden Kadir, ancak ilk kez bir devlet adamı olarak Başbakan Erdoğan'ın Temmuz 2009'da bütün dünya kamuoyu önünde bunun bir "soykırım" olduğunu söylediğini dile getirdi.

"GÖNLÜMÜZ ERDOĞAN'DADIR"

Kadir, cumhurbaşkanı adaylarının Doğu Türkistan meselesine bakışına dair bir soru üzerine şu değerlendirmede bulundu:

"Hem Erdoğan hem İhsanoğlu, bizim için çok iyi insanlardır. Her ikisi de Doğu Türkistan meselesini kendi meselesi olarak görüyor. Ben hiçbir şekilde cumhurbaşkanlığı seçimine karışmam. Kim gelirse gelsin bizim başımızın üstünde yeri var ama elbette sayın Erdoğan kazanırsa daha da seviniriz. Mevcut hükümetin bize en fazla sahip çıkan Türk hükümeti olduğunu üstüne basa basa söylemek istiyorum. Elbette karşı taraftaki insanların da bundan alınmaması lazım, çünkü biz bir gerçeği söylüyoruz. Biz Türkiye'deki bütün cumhurbaşkanı adaylarına, bütün partilere, herkese Doğu Türkistanlı olarak aynı mesafedeyiz ama gönlümüz Erdoğan'dadır, bütün Uygurlar ona dua ediyoruz".

"HİÇ KİMSENİN BU MESELEYİ İÇ POLİTİKAYA ALET ETMEMESİ LAZIM"

Rabia Kadir, "İhsanoğlu'nun Doğu Türkistan meselesini iç politika konusu haline getirmesinden ise rahatsızlık duyduklarını" söyledi. İhsanoğlu'nun "hükümeti Uygur meselesiyle yeterince ilgilenmemekle" eleştiren sözlerinin hatırlatılması üzerine Kadir, "Onu da yanlış buluyoruz. Biz ondan rahatsız olduk aslında. Hiç kimsenin bu meseleyi iç politikaya alet etmemesi lazım" dedi. Kadir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"BAŞBAKAN BİNLERCE TÜRKİSTANLIYI ÖLÜMDEN KURTARMIŞTIR"

"Böyle bir büyük katliam yapılırken dünyada hiçbir ses çıkmaması bizi en fazla üzen şey oldu. Ama bir tek Türkiye'den ses geldi. Bu da bizim yüreğimize su serpti. Onun için biz bu konuda minnettarız. Başbakan Erdoğan'a çok minnettarız. Sayın Erdoğan seçimle işbaşına gelmeden önce Türkiye'de Doğu Türkistan bayrağının asılması dahi yasaktı. Ondan önceki hükümetler devrinde, bize en büyük katliamları yürüten dönemin Çin devlet başkanına devlet madalyası verilmişti Türkiye'de. Sayın Erdoğan hükümeti bu kanunların hepsini ortadan kaldırdı. Şu an Doğu Türkistan bayrağını herkes serbestçe taşıyabilir, asabilir. Doğu Türkistan meselesi şu anda Türkiye'nin bir milli meselesi olarak zirveye çıkmıştır, herkes tarafından kabul edilen bir mesele haline gelmiştir. Erdoğan ve AK Parti hükümeti Uygurların Türkiye'ye gelip yerleşmesi için çok büyük imkanlar sağladı ve kapılarını açtı. Dünyada zor durumda olan, Çin tarafından idam edilme ihtimali olan binlerce insan Türkiye'ye gelmiş, Sayın Başbakan binlerce Doğu Türkistanlı'yı ölümden kurtarmıştır".

YORUMLAR 6
  • sami tümer 9 yıl önce Şikayet Et
    bahçeliye anlat. bazıları uygur türklerinin bıakın yanına gitmeyi nerede yaşadıklarını bile bilmezler ama lafa gelince mangalda kül bırakmazlar
    Cevapla
  • LonMan 9 yıl önce Şikayet Et
    daha ne yapsin???. siz klavye basinda oturup konusuyorsunuz. Yapilan herseyi kamu oyuna aciklamak zorundami? Bu kadinin soyledigini bile yalanliyorsunuz. Kisi karsisindakini kendi gibi gorurmus. Ben uygurlu olarak senin soyledigin hicbir seyi duymadim. Iyi senaryo yaziyorsun ya da yazilanlara inaniyorsun. Senin liderin basa gecince eline kilic alir Allah Allah nidalari ile ona buna saldirirsin
    Cevapla
  • Salman Raduyev 9 yıl önce Şikayet Et
    Doğru söylüyor Erdoğan hiçbirinin yapmadığını yaptı !!. Orta Afrika ve Arakan ile beraber İslam ümmetinin ve Dünyanın en çok zulüm gören en mazlum ülkesi (o kadar ki Filistin'den daha kötü durumda) Doğu Türkistan'a MHP ve BDP'li vekilleri götürüp orada karşılıklı göbek attırdı !! Bu açıdan muazzam bir başarı ve Erdoğan'ın bu yaptığını kimse yapmadı !!! Rabia Kadir'in böyle söylemesini kendisini yönlendiren ABD istemiş galiba. Afganistan/Pakistan dağlarında Doğu Türkistanlı mücahidleri şehid eden Amerika !! Kimse kendini kandırmasın Doğu Türkistan'ın ve cümle mazlum Müslümanların Allah'tan (C.C) başka kimsesi yok. Sonuçta yetecek olan ve en güzel Mevla olan da O'dur.
    Cevapla
  • murat 9 yıl önce Şikayet Et
    ekmeleddin beye kapak olsun. mısrdaki rabia rabia da türkistanlı rabia yı neden anmıyor demişti
    Cevapla
  • Kemal Ademoğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    Teşekkürler.... İçimizdeki hainlerin, müfterilerin çanına ot tıkadığınız için.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı