BM'den Türkiye'ye Kobani çağrısı

BM Suriye Temsilcisi De Mistura Türkiye'ye çağrıda bulundu.

BM'den Türkiye'ye Kobani çağrısı
BM'den Türkiye'ye Kobani çağrısı
GİRİŞ 10.10.2014 13:23 GÜNCELLEME 10.10.2014 13:31
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

De Mistura, "Kobani'nin savunulması için  gönüllülerin geçişine izin verilsin.  Çoğunluğu yaşlı olan 500-700 kişi hala Kobani'de. 10 bin ila 13 bin kişi Türkiye ile Suriye arasındaki sınır bölgesinde" dedi.

De Mistura, Türkiye'nin gönüllülere izin vermesi gerektiğini söyledi ve BM'nin 2170 sayılı kararının bir katliamın durdurulması için herkesin elinden geleni yapması maddesini hatırlattı.

De Mistura, Türkiye'nin Kobani'nin meşru müdaafa hakkına saygı duyması gerektiğini ve BM'nin yeni bir Srebrenitsa istemediğini belirtti.

YORUMLAR 24
  • cengizhan fırtına 9 yıl önce Şikayet Et
    Sıkar .....sıkar. Aslanım kimsenin kimseyi tuttuğu falan yok dün sınırı geçip karakol basanlar aynı yoldan kobaniye yine geçebilir dün kaçakçılık için sınırı geçenler aynı yoldan kobaniye yine geçebilir dee işte sıkıyo be aslanım.Otobüsleri yakmak,bankamatikleri yakmak,dükkanları yakmak ,dükkanları yağmalamak daha kolay öbür tarafta kelle gidiyo çünki.Şu bir gerçekki Işıd pkk nında pyd ninde dizginlerini indirmiştir kariyer karizma bırakmamıştır bu hıncın sebeplerinden biride aslında budur.İnsanlar her şeye rağmen devletin şevkatli kollarıyla terörün kanlı ellerini ayırmalıdır.
    Cevapla
  • ALİ ÜNLÜER 9 yıl önce Şikayet Et
    bencede mantıklı. bırakın gönüllüler gitsin.bakayım kac kişi gidecek. sokaklarda sahte kabadayılık yapanlar önü cekebilir. ama dikkat edin peşinizden işid gönüllüleride gelmesin.arkanızı kollayın
    Cevapla
  • Cafer UÇA 9 yıl önce Şikayet Et
    Ne yani...... Gönüllüler zaten Kobani'ye gidiyor bir çay içip geri geliyorlar, amaçları başka. Oradan ağır silah sevkiyatı yaptırmak bu silahlarında iş bittikten pkk nin eline geçmesini sağlamak. Sora Türkiye'ye doğrultmak sizler aptal olabilirsiniz ama biz akıllandık.
    Cevapla
  • Super ZamanzinGo 9 yıl önce Şikayet Et
    Kufur tek millettir.... Kufurun tek millet oldugu ispatlandı, İster türk, ister kürt, ister acem, ister arab olsun. Söz konusu müslüman hakkı olunca susanlar, kafir insan ve orgutlere karşı ne kadarda koruyucu olduklarını yuzlerce kere ispatladılar... Herkez dostunu dusmanını iyi ogrensin. Bizim bir tek dostumuz var..
    Cevapla
  • hasan şahin 9 yıl önce Şikayet Et
    ösö,el nusra,işid'e karşı sınırımız kevgire dönmüştü. suriye muhalefeti esad'a karşı savaşa başlayınca türkiye sınırı kevgire dönmüştü.tüm dünyadan,türkiye'den işid ve el nusraya katılanlar havadanmı indi suriyeye.ösö ye,el nusra ve işid'e katılmak için sınrımızda geçenlere asker selam duruyordu nerede ise.sınırın kevgire dönmesi ve türkiyenin suriye muhalefetini desteklemesi neticesinde işid ortaya çıktı,1.5 milyon suriyeli ülkemize geçti ve türkiye ortadoğu bataklığının ortasına düştü..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü