İşte IŞİD'e yönelik hava operasyonunun nedeni

IŞİD'e yönelik gece 03:12 sularında startı verilen hava operasyonun nedeni açıklandı. IŞİD militanları sınırda yığınak yapmaya başlamış...

İşte IŞİD'e yönelik hava operasyonunun nedeni
İşte IŞİD'e yönelik hava operasyonunun nedeni
GİRİŞ 24.07.2015 07:19 GÜNCELLEME 24.07.2015 07:21
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Dün gece yarısından sonra havalanan Türk jetleri sınır boyundaki IŞİD mevzilerini hedef aldı. Saldırılarda sınırın hemen yakınında konuşlanan IŞİD varlıklarına yönelik saldırılar gerçekleştirildi. İki gün önce Kilis Valiliği tarafından 'özel güvenlikli bölge' olarak duyurulan bölge jetler tarafından 4 kez bombalandı.

BOMBA SESLERİ KİLİSTEN DUYULDU

Jetlerin attığı bombaların sesleri Kilis'ten de duyuldu. Operasyona dün şehit düşen astsubayın Yalçın Nane'nin adı verilirken, operasyonun Suriye hava sahasına girilmeden gerçekleştirildiği öğrenildi.

İSTİHBARAT RAPORLARI İLE TALİMAT

Son MGK toplantısında değerlendirilen istihbarat raporları doğrultusunda hükümet, TSK’ya sınır illerinde tedbirleri arttırma talimatı vermişti.

Tedbirler konusunda komutanlıklara genel bir direktif de iletilmişti. Bunun üzerine TSK, önemli birliklerini Türkiye-Suriye sınırındaki kritik noktalara kaydırmıştı. İstihbarat raporlarında IŞİD’in en çok yasadışı geçiş yaptığı belirtilen bölgelerde yığınak yapılmıştı.

IŞİD YIĞINAK YAPMAYA BAŞLAYINCA JETLER HAVALANDI

Hava operasyonu sonrasında gelen askeri kaynaklardan gelen ilk bilgilere göre hava operasyonun başlatılmasının nedeni IŞİD'in Türkiye sınırına yakın köylerde yer alan evlere ciddi miktarlarda ağır silah yığınağı yapmaya başlaması ve bunun da Türkiye için büyük bir risk olarak görülmesinden kaynaklandığı belirtildi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 15
  • idref 8 yıl önce Şikayet Et
    Işid türkiye ile savaşa girmeye totosu yemez,onları yönlendiren kahpe ülkelerde bunun farkında sadece türkiyenin meşguliyetleri bitmesin devamlı birşeylerle uğraşsın büyümesin güçlenmesin cabasındalar o gazoz ağacı her yerde bitmez bu ülke bölünmez..
    Cevapla
  • EYUP 8 yıl önce Şikayet Et
    40 yıllık hayatımda askerlik dönemi hariç elime silah almadım.Bu eksikliğime rağmen Yüce Türk devletimizin Emirlerine hazırım.
    Cevapla
  • adem peker 8 yıl önce Şikayet Et
    ışid bızi savaşa sürükleyip kiliste yıpratınca arkadan pyd-ypg-pkk arkadadan vurucaklar amerikaya ittifak diyorlar.benim fazla inanasım yok
    Cevapla
  • Asker 8 yıl önce Şikayet Et
    70 yaşına kadar silah görmesen bile 3 günde asker olursun. savaşmak bizim dna'mızda var. Allah c.c. müslüman türkü korusun.
    Cevapla
  • güven 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyemizin başı beladan kurtulmuyor.ALLAH C.C. yardımcımız olsun.
    Cevapla
  • biri 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye zaten savaşta !,Abd yanlışlık vurabiliyorsa Türkiye vuramazmı !?,Düşmanın silahıyla silahlanmak sadece onun elindeki silahın aynısının bizde olması değilki !,Onun taktik ve Stratejisi ni uygun zaman ve yerde ona karşı kullanmaktır.
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    pkk'ya destek olmak icin isid vuruluyor.böylece süreç zarar gormuyor
    Cevapla
  • düsmanlariamiz aciga vurdugu zaman 8 yıl önce Şikayet Et
    Fetö de ayri bir cephe
    Cevapla
  • Cayir 8 yıl önce Şikayet Et
    Komiksin vesselam..
    Cevapla
  • tilki 8 yıl önce Şikayet Et
    provakatorluk yapma memet sende biliyorsunki isid bir cephe pkk bir ayri cephe her ikiside dusman paralel agzi yapma burda birbirini oldurmesini mi bekliyecegiz senin mantigina gore demogojinin sirasi degil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz