Başbakanlık Koordinasyon Merkezi kuruldu

Başbakan Davutoğlu'nun talimatıyla Başbakanlık Koordinasyon Merkezi oluşturuldu.

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi kuruldu
Başbakanlık Koordinasyon Merkezi kuruldu
GİRİŞ 24.07.2015 08:13 GÜNCELLEME 24.07.2015 11:54
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu başkanlığında Başbakanlık Koordinasyon Merkezi oluşturuldu.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Suruç'taki Amara Kültür Merkezi'nde meydana gelen patlamanın ardından, 20 Temmuz'da oluşturulan Başbakanlık Koordinasyon Merkezi'nde, Başbakanlık, Genelkurmay Başkanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı, AFAD Başkanlığı, Adalet Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı'ndan üst düzey temsilciler yer aldı.

Bugün, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait uçaklarla DAEŞ hedeflerine yönelik düzenlenen operasyonun, Başbakanlık Koordinasyon Merkezi ve Genelkurmay Harekat Başkanlığı tarafından koordine edildiği kaydedildi.

Koordinasyon Merkezi'nin, ayrıca Suruç patlamasında vefat edenlerin kimliklerinin tespiti, ailelerine teslimi ve defin işlemleri, failin belirlenmesi işlemleri, 22 Temmuz'da Ceylanpınar ilçesinde 2 polisin, dün Diyarbakır'da 1 polisin şehit edilmesi ve 1 polisin yaralanması olaylarının takibi ile Kilis'te, Suriye'den DAEŞ terör örgütünce yapılan saldırı sonucu 1 askerin şehit edilmesi ve 2 askerin yaralanması olaylarının takibi ve alınan tedbirleri de koordine ettiği ifade edildi.

Başbakanlık kaynakları, Başbakanlık Koordinasyon Merkezi'nin 24 saat esasıyla görev yaptığını ve kamuoyunu bilgilendirme sürecini de yerine getirdiğini belirtti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Uygur 8 yıl önce Şikayet Et
    pkk-pyd bir kere daha kazandı. şimdiye kadar ışidle kendileri savaşıyordu şimdi Türkiye savaşacak rahat nefes alacaklar.
    Cevapla
  • Fatih 8 yıl önce Şikayet Et
    daeş gelsin astsubayımızı vursun askerimizi yaralasın ypg kazandı öylemi ypg ninde daeşinde pkk nında dhkp c ninde canı cehenneme hepsi aynı onların daha anlamadın mı daeş le savasıyoruz diye mualif güçleri yok ediyorlar hepsi aynı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil