Erdoğan: Suudi yönetimini suçlamak yanlış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mina'daki facia ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Erdoğan: Suudi yönetimini suçlamak yanlış
Erdoğan: Suudi yönetimini suçlamak yanlış
GİRİŞ 25.09.2015 15:52 GÜNCELLEME 25.09.2015 16:42
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Mina'da meydana gelen izdiham faciasına yaklaşımın duygusal olmasının yanlış olduğunu söyledi. Suudi yönetiminin hac organizasyonu konusunda alt yapı üst yapı her türlü imkanı sağlamaya çalıştıklarını belirtti.

Erdoğan, Suudi Arabistan yönetimine yönelik saldırıları ve facianın faturasını sadece yönetime kesilmesini doğru bulmadığını söyledi. Kendisinin katıldığı hac ve umre organizasyonlarında sıkıntı olmadığını ifade eden Erdoğan, bazen çeşitli sıkıntıların tabi ki meydana geldiği belirtti. Erdoğan, meydana gelen olay sonrası gerekenin yapılması konusunda Suud yönetiminin gerekli kararları alacağını kaydetti.

İşte Erdoğan'ın açıklamaları:

Bildiğiniz gibi nihai bir durum olarak söylemiyorum ama 14 tane de Türk hacı olduğu rivayet ediliyor. Çok değişik açıklamalar yapılıyor. Bu organizasyonu birlikte yapsınlar gibi. Şunu çok iyi görmek lazım. Suudi yönetiminin hac organizasyonuyla ilgili plan yaptıklarını biliyorum. Ulaşımla ilgili ne gibi çalışmalar yaptıklarını da çok iyi biliyorum. Hacı adaylarının taleplerini karşılayamadıkları için üzüldüklerini de çok iyi biliyorum.

''SUUDİ ARABİSTAN'I DOĞRUDAN SUÇLAMAYI DOĞRU BULMUYORUM''

Oradaki inşaat çalışmalarının azaltılması gerekiyordu. Buna da olumsuz yaklaşımlar oldu. Kimisi yönetim dedi, kimisi organizasyonda sıkıntılar var dedi. Ben bu yaklaşımları doğru bulmuyorum. Bunları söyleyenlerin hiçbirinin üzerinde küfe yok. Dünyanın her yerindeki organizasyonlarda da böyle şeyler oluyor. Bunlara bakarken bardağın dolu tarafından bakmakta fayda var. Bu konuda Suudi Arabistan’ı doğrudan suçlamayı doğru bulmuyorum. Her ülkenin tabi ki buna benzer bazı eksikleri olabiliyor.

''GEREKLİ KARARLAR ALINACAKTIR''

Ben inanıyorum ki inşaat olayından sonra nasıl kararlı çalışmalarla kararı aldıysa bununla ilgili de kararlar alacaktır. Bu şeytan taşlama, biliyorsunuz daralan bir boğaz gibi, arkadaşlarım da bana gösterdi. Orada bir panikleme oldu tabi. Kolay değil 4 milyonu aşkın hacı aynı anda Mekke’ye gidiyor.

Böyle bir şeyi gönlümüz asla kabul etmez. Rabbimiz tekrarından korusun diyoruz. Tedbirler olacaktır ama burada Suudi Arabistan’a saldırgan tavırları doğru bulmuyorum.

YORUMLAR 33
  • Hamza Acikgoz 8 yıl önce Şikayet Et
    Sn. Erdoğan, Olayda 753 müslüman öldü. Ben Suudi Arabistan hac işleri yürütme konseyinin başkanı olsaydım - şerefli ve gururlu olduğum için- intihar ederdim. Geceleri uyuyamadım. Bu ne rahatlık. İnsanda Allah korkusu olur ya.
    Cevapla
  • Bay T 8 yıl önce Şikayet Et
    Hatayı irdelemenin neresi yanlış?
    Cevapla
  • yasin 8 yıl önce Şikayet Et
    elbette suçlayamazsın politik çıkarlar paralel, en az esad kadar faşit ve savurgan suudi yönetimi
    Cevapla
  • metinn 8 yıl önce Şikayet Et
    nasıl suçlamayız diyorsun sayın cumhubaşkanım.delli bir para akıyor suudilere.bu parayı ne yapıyorlar bence sorgulama zamanı gelmiştir.suudilerin bir tek müslümana yardım etikleri kimse görmemiş.kavur batı diyoruz ama yine umudu imdada onlardan bekliyor müslümanlar suudilerden değil..
    Cevapla
  • anti satan 8 yıl önce Şikayet Et
    suud yüzde yüz suçludur üstelik siyonistin tam kullanım alanında olduğu açıktır ve savunulacak bir tarafı yoktur.mekkeyi ne hale getirdiler ümmeti ne hale getirdiler be.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bahçeli: FETÖ benzeri yapıya müsaade etmeyiz, cüret edenin başı ezilmeli
Dev derbi yarın: Galatasaray-Fenerbahçe! Şampiyonluk düğümü çözülüyor