''Kirby muhatabım değil Obama ile görüşeceğim''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'li sözcü Kirby'nin açıklamalarına ilişkin 'muhatabım değil, saat 17:00'de Obama ile görüşme yapacağım' dedi.

GİRİŞ 19.02.2016 14:20 GÜNCELLEME 19.02.2016 23:12
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Ankara'daki terör saldırısında şehit olanların cenazesine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Erdoğan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby'nin Ankara saldırısıyla ilgili ''Türk Hükümeti tarafından olayın sorumlularına dair öne sürülen iddiaları doğrulama ya da reddetme gibi bir pozisyonda değiliz. Bu bizim için halen ucu açık bir soru'' şeklinde yaptığı açıklamaya ilişkin bir soruya 'Kirby ile muhatap alınmam doğru değil, beni onunla karşılaştırmayın' cevabını verdi ve YPG konusu ile ilgili saat 17:00'de Başkan Barack Obama ile bir telefon görüşmesi yapıp YPG'ye yapılan silah yardımlarının geldiği noktayı aktaracağını açıkladı.

Erdoğan'ın açıklaması şöyle;

''Beni Kirby'ye muhatap edersen bu yanlış olur. Ben biraz sonra Sayın Obama ile görüşmem olacak saat 5'te. O görüşmede bunları değerlendireceğiz. Şu anda sözcünün bu açıklamalarının öyle herhangi bir getirisi götürüsü yok. Zaten bu konularla ilgili olarak yaptığı yanlışları Dışişleri Bakanımızla paylaştılar. Ha Demek ki bazı şeyleri şu anda anlamaya başladılar gibi geliyor bana. Biraz sonra Obama ile yaptığım görüşmede bunları kendileriyle paylaşacağım ve bu örgütlere yaptıkları silah yardımlarının bakın nerede nasıl patladığını artık lütfen görün diyeceğim''

YORUMLAR 21
  • temiz bey 8 yıl önce Şikayet Et
    dik duran Cumhur Başkanımız ! hatırlarız eskiden el pançe duranları !
    Cevapla
  • zahit 8 yıl önce Şikayet Et
    Helal sana büyük reis.Yoluna bu can feda.Allah sana ve sevdiklerine uxun ömür versin. Amin......
    Cevapla
  • Agir 8 yıl önce Şikayet Et
    Elhamdülillah böyle bir lidere sahip olduğumuz için...
    Cevapla
  • misafir.. 8 yıl önce Şikayet Et
    Akilli adam akilli is yapar reis sen isini bilirsin
    Cevapla
  • ersin 8 yıl önce Şikayet Et
    Senin Allah'ına kurban
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?