Okkalı cevap: Ordun bile yok, anlamazsın

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Lüksemburg'un 'Türkiye ile Rusya arasında olanlar NATO'yu bağlamaz' çıkışına cevap verdi.

Okkalı cevap: Ordun bile yok, anlamazsın
Okkalı cevap: Ordun bile yok, anlamazsın
GİRİŞ 25.02.2016 03:59 GÜNCELLEME 25.02.2016 03:59
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin 60 yıldır NATO ülkesi olduğunu anımsatan Türkeş konuşmasında şu ifadeleri kullandı;

''Bizim hava sahamız, bizim topraklarımız aynı zamanda bir NATO ülkesinin hava sahasıdır ve topraklarıdır. Burada gelen geçsin, isteyen isteği gibi uçsun demek mümkün değildir. Niye? Birincisi kendi vatandaşlarımızın güvenliği için, ikinci olarak da uluslararası anlaşmalar gereği.

'TSK NATO'NUN İKİNCİ BÜYÜK ORDUSU'

Lüksemburg'un geçen gün bir yetkilisi bir açıklama yapmış, diyor ki 'Türkiye'nin Rusya'yla yaşadığı NATO kapsamına girmez.' Avrupa'nın ortasında ufacık toprak parçasısın, ordun bile yok, sen anlamazsın o işlerden. 60 yıldır NATO, Türk Silahlı Kuvvetleri ile bizim Mehmetçiğin gücüyle övündü. ABD'den sonra Türkiye, NATO'nun ikinci büyük ordusudur.

60 yıl soğuk savaş döneminde benim gücüme, benim Mehmetçiğime, benim insanımın kol gücüne, benim savunma harcamama dayanacaksın, sonra da bir gün ben darda kaldığımda da oradan bir tanesini konuşturacaksın 'aman ha Rusya'ya biz bulaşmak istemiyoruz, biz bu işin dışındayız' öyle bir sistem maalesef dünyada yok, onuda buradan duyurmak isterim. Önce en cılızından bir ses ortaya çıkartıyorlar ondan sonra da oradan bu sesi yükseltecekler.''

YORUMLAR 65
  • yolcu 8 yıl önce Şikayet Et
    natoda bir isim disinda bisey kalmamis arkadas . ne natosu ya
    Cevapla
  • ugur 8 yıl önce Şikayet Et
    luxemburg un ordusu yok ama Turkiyede 15 milyar dolarlik yatirimi mevcut..paran kadar konuş.birde tugrul bey baska bir partiye gecerse ve aksi beyanda bulunursa ..hani huyu bu ..
    Cevapla
  • cemal 8 yıl önce Şikayet Et
    Gayri safi hasılası 50 milyar dolar olan bu soğan cücüğü kadar ülkenin, dediğin gibi varsa 15 milyar yatırımları bize borç vermiş değiller ya, bizim sayemizde bizden para kazanıyorlar. Ha bu arada bunlar Türkiye'yi ne çok seviyorlarmışta ülkelerinin toplam gelirinin üçte birini Ülkemize yatırmışlar :) Ülkeler parası kadar konuşacaksa 750 milyar dolarlık gayri safi hasılası ile Türkiye'nin en gevezelerden birisi olması lazım. Sn Türkeş'in dediği gibi zarf attırıyorlar soğan cücüğüne, kim ne şekilde cevaplayacak diye.
    Cevapla
  • Rize53 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye rusyayla savaş yaparsa natoya guvenmek akil işi degil ama önemli olan türkiyenin natoyu sınamasıdır. Dün bir nato generali gerekirse rusyayi vururuz dedi. Biri öyle diyor diğeri tam tersini. Ayni chpe gibi
    Cevapla
  • cengiz 8 yıl önce Şikayet Et
    NATO diye birsey yok Nankör avrupa var cikiyoruz artik yeter yeter yeter
    Cevapla
  • Ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Gavurdan dost it'den de post olmaz demişler .Bir daha kanıtlandı..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak