Erdoğan ve Aliyev'den çarpıcı açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile ortak basın açıklaması düzenledi.

GİRİŞ 15.03.2016 13:50 GÜNCELLEME 15.03.2016 16:37
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye-Azerbaycan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi (YDSK) 5'inci Toplantısı'na katılmak için Türkiye'ye geldi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Pazar günü düzenlenen saldırı 79 milyona yapılmış bir saldırıdır. Terör örgütü cani ve alçak yüzünü bir kez daha göstermiştir. Türkiye halkına korku salmak, Türkiye'nin kutlu yürüyüşünden vazgeçirmektir. Ancak bunu asla başaramayacaklardır. Türkiye'ye asla diz çöktüremeyecekler, tam aksine kendileri diz çökeceklerdir" dedi. Aliyev de yaptığı konuşmasında "Ankara'da düzenlenen amansız terör olayı nedeniyle kardeş Türkiye halkına başsağlığı diliyorum. Biz bu dehşet olayını kınıyoruz. Bizim birliğimiz sarsılmaz, kötü günlerde de birbirimizin yanındayız" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle;

Bu olay sebebiyle sağolsun kardeşim Aliyev 'biz gelelim' dedi ve Bakü'de değil Ankara'da yapalım dediler. Bugün burada Yüksek Düzeyde Stratejik toplantısını hem bu olay karşısında birlikte gücümüzü dayanışmamızı göstermek, ulusal uluslararası bütün terör eylemlerine karşı birlikteliğimizi göstermeleri bakımından gerçekten ben bu ziyaretin Ankara'mızda olmasını çok çok manidar buluyorum. İki devlet bir millet anlayışının bir tezahürü olarak görüyorum.

Teröre destek vermeyi özgürlük diye sunanlar bu kardeşlik mesajından gerekli dersi almalıdır.

(İki lider toplantı sonunda uzun süre birbirlerine sarıldı)

'DİZ ÇÖKTÜREMEYECEKLER, DİZ ÇÖKECEKLER'

Terör örgütü alçak yüzünü bir kez daha gösterdi. Saldırının amacı milletimize korku salmak, yürüyüşümüzü durdurmaktır. Ama başarılı olamayacaklar. Terör örgütlerini maşa olarak kullananlar Türkiye'ye asla diz çöktüremeyecekler. Tam aksine diz çökecekler.

Cumhurbaşkanı Aliyev'i 2016 yılını çok kültürlülük yılı olarak ilan etmesi nedeniyle ayrıca tebrik ediyorum.

Aliyev'in açıklamaları:

Ankara'daki alçak terör saldırısı nedeniyle Azerbaycan halkı ve Devleti adına Türk halkına başsağlığı mesajı vermek istiyorum. Allah rahmet etsin, akrabalarına sabır versin. Biz bu terörü şiddetle kınıyoruz. Türk halkının yanındayız. Bizim birliğimiz ebediyiz. İyi günde de kötü günde de birbirimizin yanındayız. Türkiye'ye karşı yapılan saldırının hiçbir etkisi olmayacak. Bu Türkiye'yi hak yolundan döndürmez, darbe vuramaz.

Aziz kardeşimin yorulmaz faaliyetleriyle Türkiye dünyada kalkınabilmiştir. 

YORUMLAR 60
  • balıklıgöl 9 yıl önce Şikayet Et
    Can İlham Aliyev seni çok seviyoruz..Allah size uzun ömür versin Sağlık sıhhat versin.Ziyaretin bizim için çok kıymetli.ÇOK SAĞOL.
    Cevapla
  • Damar 9 yıl önce Şikayet Et
    Maskesiz riyasız parlayan yüzlere selam olsun ,yüzünde nur olmayan soyu belirsizler zaten herhalinden belli buçuk tayfasınada gazap olsun
    Cevapla
  • anlıyana 9 yıl önce Şikayet Et
    yani kardeş ulkeyle iş yapmak için elin gavurlrıyla bozuşmak mı gerekti? demek etrafimizda kavgali olmadigimiz 1 ulke olsaydi bunlaer kardes azerbaycani hatirlamayacakti bile(((
    Cevapla
  • has vatandaş 9 yıl önce Şikayet Et
    arkada duran bayraklara kurban olayım gardaşlık budur işte
    Cevapla
  • samvan 9 yıl önce Şikayet Et
    R.T.E. & I.A.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kulüp resmen açıkladı! Leroy Sane, Bayern için oynamaya devam edecek
İstanbulluları korkutan deprem bildirimi! AFAD’dan uyarı: ‘Paniğe neden oluyorlar’