Obama 1915'le ilgili yine aynı ifadeyi kullandı

ABD Başkanı Obama, 1915 yılı olaylarıyla ilgili olarak Ermenice “Büyük Felaket” anlamına gelen 'Meds Yeghern' ifadesini kullandı.

Obama 1915'le ilgili yine aynı ifadeyi kullandı
Obama 1915'le ilgili yine aynı ifadeyi kullandı
GİRİŞ 22.04.2016 17:19 GÜNCELLEME 22.04.2016 17:54
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Barack Obama, Ermenilerin 1915 yılı olaylarının yıl dönümü olarak kabul ettikleri 24 Nisan ile ilgili açıklamasında, Ermenice “Büyük Felaket” anlamına gelen “Meds Yeghern” ifadesini telaffuz etti.

Obama, bu yıl, beklenenin aksine açıklamasını iki gün öncesinden yaptı ve açıklamasında, "Bu yıl, 20. yüzyılın ilk toplu mezalimi olan Meds Yeghern'in 100. yılını anıyoruz” ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 29
  • Fadıl 8 yıl önce Şikayet Et
    Ülenn kafircik dünya biliyor bizim hoşgörümüzü 10 15 sene sonra bu lafları yediririz ama..
    Cevapla
  • Tehcir 8 yıl önce Şikayet Et
    Suriye'de Ermeni destekli Esed'in katlettiği ve tehcir ettiği milyonlarca müslüm için kılını kıpırdatmayan Obama.Derdi sadece petrol bölgelerini ışid'ten geri almak olan ve bu iş için için Pek ile müttefik olan Obama.Sen ABD'nin vitrininde bir manken den başka bişey değil din be etkisiz eleman.
    Cevapla
  • Isa 8 yıl önce Şikayet Et
    Obama ilk yurtdisi ziyaretini Myanmara gerceklestirmisti,o anda muslumanlara yapilan zulmu durdurmak icin degil,sadece Asyadaki ticareti gelistirmek icin gitmis idi.Suriyedeki zulmler yine aciz Obama basbakan iken oldu/oluyor.
    Cevapla
  • Mardinli 8 yıl önce Şikayet Et
    Amerikalı değilmi buda köpek
    Cevapla
  • RTE 8 yıl önce Şikayet Et
    Benim için olamamanın ne dediği ne demediği hiç önemli değil önemli olan REİSİN ne dediği ve Allahın gerçeği bildiği o hıyar konuşur o gider öbürü gelir o bizi bağlamaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İran'dan ateşkes açıklaması
Kayyım iddiaları gündeme bomba gibi düştü! TFF'den açıklama...