Türkiye'den darbeyi savunan Mısır'a sert tepki

Dışişleri'nden BMGK'nın Türkiye'deki darbe girişimine karşı tutum alan bir açıklamanın yayımlanmasına engel olan Mısır'a sert tepki geldi.

Türkiye'den darbeyi savunan Mısır'a sert tepki
Türkiye'den darbeyi savunan Mısır'a sert tepki
GİRİŞ 18.07.2016 09:44 GÜNCELLEME 18.07.2016 09:44
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nce Türkiye'deki darbe girişimine karşı tutum alan bir açıklamanın yayımlanmasına Mısır'ın engel olmasına ilişkin, “Darbeyle iktidara gelmiş olanların demokratik seçimlerle göreve gelmiş olan Sayın Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize yönelik darbe girişimine karşı tutum almaktan kaçınmaları doğaldır" dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nce Türkiye'deki darbe girişimine karşı bir açıklamanın yayımlanmasına Mısır'ın engel olmasına ilişkin soruya, “Türkiye'deki darbe girişimine karşı tutum alan ve demokratik yollarla seçilmiş hükümetimize destek beyan eden bir açıklamanın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nce yayımlanmasına Mısır'ın engel olduğu öğrenilmiştir. Mısır'ın Güvenlik Konseyi'nde gündeme gelen metindeki hükümetimiz için kullanılan 'demokratik seçimle işbaşına gelmiş' ibaresine karşı çıkması özellikle manidardır. Darbeyle iktidara gelmiş olanların demokratik seçimlerle göreve gelmiş olan Sayın Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize yönelik darbe girişimine karşı tutum almaktan kaçınmaları doğaldır" cevabını verdi.

YORUMLAR 10
  • Ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Eger ki bu darbeci sisiden de ileride özür dilerseniz yaziklar olsun
    Cevapla
  • antalya 7 yıl önce Şikayet Et
    Sisi, tarih öcesinden kalmış birtür firavun faresi.
    Cevapla
  • levent 7 yıl önce Şikayet Et
    bu mısırı popcorn yapmak lazım.
    Cevapla
  • Beytullah 7 yıl önce Şikayet Et
    Sisi bir islam Düsmani oldugunu ISPATLADI...bu köpekle baris felan yok...bu ite bir gün tabiki kendi HALKI hesabini verecek...o kesin!!!
    Cevapla
  • konyalıveli 7 yıl önce Şikayet Et
    Mısır'ın bu tavrı "dış politikada duygusallığa yer olmaz" ezberine sarılan papağanlara kapak olsun. bu ezberlere sadık kalınsaydı da Mısır ve Suriye'deki canilerle sözde çıkarlarımız için anlaşma yoluna gidilseydi, bu 3 günde yaşanan efsane direniş için bu halkı kimse motive edemezdi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti
Olay açıklamalar! "Galatasaray, Mehmet Ağar, Ahmet Çakar..."