Rusya'dan sürpriz ziyaret: Türkiye'ye geliyor

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Karlov, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un yıl sonuna kadar Türkiye'yi ziyaret edeceğini açıkladı.

Rusya'dan sürpriz ziyaret: Türkiye'ye geliyor
Rusya'dan sürpriz ziyaret: Türkiye'ye geliyor
GİRİŞ 17.08.2016 18:52 GÜNCELLEME 17.08.2016 18:52
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, Türkiye Rusya ilişkilerindeki yeni dönemi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Ağustos'ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile St. Petersburg'ta yaptığı görüşmenin yankılarını AA muhabirine değerlendirdi.

Türkiye ve Rusya ilişkilerini daha ileriye taşımak için atacağı somut adımlara ilişkin Karlov, "Türk- Rus ilişkilerine dahil olan herkese daha etkin çalışma çağrısı yapıyorum. Maalesef 7 ay kaybettik. Şu anda yıkılmış olan yapıları yeniden inşa etmemiz lazım. Eski seviyeye ulaşıp yeni ufukları aşmamız gerekiyor." dedi.

"LAVROV'UN ZİYARETİ KASIM YA DA ARALIKTA OLABİLİR"

İki ülke arasındaki uçak krizini 24 Kasım'da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'u karşılamak için İstanbul'a giderken öğrendiğini hatırlatan Karlov, o gün gerçekleşmeyen ziyaretin yakında yapılacağına işaret etti.

Karlov, şöyle devam etti:

"Sayın Lavrov'un Türkiye'yi ziyareti inanıyorum ki yılın sonuna kadar gerçekleşecektir. Şu an sadece tahminen söylüyorum, kasım ya da aralık olabilir. Ziyaretin programı çerçevesinde sadece istişareler olacaktır. Program konusunda Sayın Çavuşoğlu'nun neler teklif edeceğini bilmiyorum. Zaten bakanlarımızın konuşacakları birçok konu var. Biliyorsunuz daha önce Soçi'de bir araya geldiler, ondan sonra da bizim dışişleri bakan yardımcımız ve Türkiye'den müsteşar yardımcısı düzeyinde iki defa istişare yapıldı. Bunlardan biri özellikle Suriye ve Ortadoğu konuluydu. Dolayısıyla bu görüşmenin gündeminde birçok başlık olacaktır."

"FETÖ İLE MÜCADELEDE TÜRKİYE'YLE İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ"

Fetullahçı Terör Örgütü'nü (FETÖ) ve Türkiye'deki darbe girişimini değerlendiren Karlov, "Biz 2006 yılında Rusya'da FETÖ okullarını kapattık ve onlara ait bazı kitaplar yasaklandı. Terörizmin her türlüsüne karşı Türkiye'yle işbirliğine hazırız." ifadelerini kullandı.

CHARTER SEFERLERİ

Karlov, Türkiye ve Rusya arasında charter uçuşlara ne zaman izin verileceğine ilişkin soruya, "Charter seferlerini yeniden başlatmadan turizm alanında işbirliğinde eski seviyeye ulaşmamız mümkün olmayacaktır. Hatırlarsanız 2014 yılında turizm alanında bir rekor kırdık, Rusya'dan Türkiye'ye 4,5 milyon turist gelmişti. İlişkilerimizin normalleşme sürecinden sonra Rusya'da Türkiye'ye tur satışları bakımından herhangi bir yasak yoktur." yanıtını verdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • egeli 7 yıl önce Şikayet Et
    orta doğuda bizim tek yapacağımız abd ve almanyaya teröre desteği kesin deyip rusyayla birlikte pyd yi bombalamak olmalı bize terör saldırısı buradan planlanıyor deyip abd ve almanyayı suçlayıp pyd yi pkk yi vurmak daha akıllı çözüm
    Cevapla
  • ankara 7 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar şu şudur bu budur demeyin... oturdğunuz topraklar o kadar güzel ve değerli ki dinimiz İslam o kadar kusursuz mükemmel ve kıskandırıcı ki... bize kimse ost olmaz bize filistin mısır arabstan pakstan haklı dosttur..
    Cevapla
  • kurt 7 yıl önce Şikayet Et
    rusun dostu turktur-turkun dostu rustur-abd,ab dusmandir 1952 den beri nato ne yapti bi dusun
    Cevapla
  • Ruhi 7 yıl önce Şikayet Et
    Peki, biz neden heyecanlanıyoruz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İkinci el otoda hareketlilik...Listenin zirvesindeki model belli oldu
Nissan Qashqai baştan aşağı yenilendi!