Çavuşoğlu Lavrov ile telefonda görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

GİRİŞ 09.09.2016 20:28 GÜNCELLEME 10.09.2016 09:12
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Çavuşoğlu ve Lavrov'un, ateşkes sağlanması konusundaki müzakerelerin son durumu değerlendirdiği belirtildi.

Görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu, "Bu gece yarısından önce belki iyi haberler alırız" dedi.

Çavuşoğlu şöyle konuştu:

Görüşmenin ardından açıklama yapan Çavuşoğlu, "Bayramdan önce ateşkesin başlaması amaçlanıyor. Süreç yakından takip ediliyor. Bu gece yarısından önce belki de iyi haberler alırız. Ateşkes olmadan müzakereler kolay değil. Bu geçiş hükümeti Suriye'yi seçimlere nasıl hazırlayacak, arazide şartların oluşması, DAEŞ'e ve diğer terör örgütlerine yönelik mücadele de devam ediyor. Terör örgütlerinin de Suriye ve Irak'tan temizlenmesi gerekiyor ki bu şartlar oluşsun. Tarafların mutabık kalması yetmiyor. Suriye'de barışın ve huzurun gelmesi gerekiyor. Tarih vermek zor" dedi.

YORUMLAR 13
  • Yusuf55 7 yıl önce Şikayet Et
    Hayirlisi
    Cevapla
  • osmsnlı 7 yıl önce Şikayet Et
    bu abd kimki taaaa diğer uctan ateşkeş yapıyo veya savaş cıkarıyo..bence ateşkes olmamalı bizim bayramımız zalimler hainler geberince olur
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    bir oyun donuyor ama turkiye uzerinden hayirlara vesila olur insanlak
    Cevapla
  • muhabir 7 yıl önce Şikayet Et
    sınırda tedbirin yetmediğini anladık ondan güçlü ve büyük olacagız. en büyük biz olana kadar tedbir devam edecek. endonezyada tedbir alırken en büyüklerden olduğumuzu göreceksiniz inş.
    Cevapla
  • Adalet 7 yıl önce Şikayet Et
    ABD planlı hareket eder maşa kullanır elini ateşe sürmez içimizdeki hainlerabd köpeği olmak için kuyruk sallamaya başlamışlardır mesele vatan bayrak meselesi 79milyon hazırız Ordu'ya haber veriyoruz anında göreve başlarız bayrak için çocuklarımızın geleceği için vatanımızın bekası için seferberlik emri bekliyoruz .hertürk .asker doğar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail ordusu Gazze’deki BM binasını bombaladı
Okan Buruk, Hakim Ziyech'i duyurdu!