Rusya ve ABD masada kaldı!

Rusya, Suriye'de çatışmaların durdurulması anlaşmasının gecikmesinden ABD'yi sorumlu tuttu.

Rusya ve ABD masada kaldı!
Rusya ve ABD masada kaldı!
GİRİŞ 10.09.2016 00:27 GÜNCELLEME 10.09.2016 01:56
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İsviçre'nin Cenevre kentindeki President Wilson Hotel'inde 13 saattir süren görüşmeler sonrasında gerçekleştirilecek basın toplantısını bekleyen gazetecilere açıklamalarda bulundu.

RUSYA ABD'Yİ SUÇLADI

Lavrov, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'e ilişkin, "Kararı Washington ile gözden geçirmelerinin önemli olduğu görülüyor." dedi.

Bu nedenle yaşanan gecikme için üzgün olduklarını belirten Lavrov, "Yapacak bir şey yok. Umarım Washington uykuya gitmeden kararları yakında duyurulur ve haber alırız. Sabırlı olmanızı istiyorum. Aynı durum benim için de geçerli." ifadelerini kullandı.

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura da görüşmelerden pozitif bir sonuç çıkacağını umduklarını kaydetti.

"KERRY WASHINGTON'A SORUYOR"

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby ise "Kerry, Washington'daki yetkililerle, Rusya ile üzerinde anlaşmaya çalıştıkları teklif metni üzerinde görüşmelere devam ediyor. Daha fazla bilgi vereceğimiz durumda sizlerle bu bilgileri paylaşacağız." dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • Yörük GURD 7 yıl önce Şikayet Et
    Güçlü olmalıyız ; birisi 8 bin km'den gelmiş birisi 2500 km 'den gelmiş iki kelp , dün bizim eyaletimiz , bugün komşumuz , sınırdaşımız ; dindaşımız olan ülkeyi dizayin etmeye çalışıyorlar !!!e de bir an Güçlü olmalıyız ve de bir an önce , nükleer silah yapmalıyız....İnşAllah (c.c)
    Cevapla
  • murat ozdemir.. 7 yıl önce Şikayet Et
    Amerika ne zamandan beri suriyede...isid cimi , daes cimi, oso cumu, esed cimi, pyd yi bizim bildigimiz 1/2 senedir aciktan destekledigi icin mi masaya oturup ahkam kesiyor. Bu adamlar kim.... Hadi rusya hafiz esaddan beri var..Bu denyo da neyin nesi her tasin altindan cikiyo.....
    Cevapla
  • Murat ozdemir 7 yıl önce Şikayet Et
    Amerika bu suriyede nasil taraf oluyor. Biri bunu bir aciklasin...
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Halep'de her gün çocuklar parçalanarak şehit oluyor...ABD ve RUSYA'nın derdi Halep ??? Nerde Rakka, Musul, Kobani, işid bölgesi vursanıza hain köpekler! Vebaline girdiğiniz kanda boğulacaksınsınız RUSYA, ABD , ESAD ve Yandaşları az kaldı, hepsini çok yakında göreceğiz!
    Cevapla
  • Hakan 7 yıl önce Şikayet Et
    Savasinizi kendi ulkelerinizde yapsaniz iyi olur. Neden musluman ulkesi uzerinde yapiliyor?!?!?!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
31 Mart sonrası son anket! Haritanın rengi yine değişiyor
Türkiye'nin hamlesi dengeleri değiştirecek! Dünya denklemi açısından yeni bir milat