Almanya'dan Erdoğan'a kaçamak yanıt: Anlayamıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya'ya yönelik 'teröre yataklık yapan ülke' şeklindeki sözlerine Amanya Dışişleri Bakanı Steinmeier'den kaçamak bir cevap geldi.

Almanya'dan Erdoğan'a kaçamak yanıt: Anlayamıyoruz
Almanya'dan Erdoğan'a kaçamak yanıt: Anlayamıyoruz
GİRİŞ 03.11.2016 22:13 GÜNCELLEME 03.11.2016 22:15
Bu Habere 91 Yorum Yapılmış

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, ülke olarak Türkiye ile iyi ve yapıcı ilişkilerin devamını arzuladıklarını, ancak son günlerdeki hadiselerin bu konuda zor bir yolda olunduğunu gösterdiğini söyledi.

Steinmeier, Estonya Dışişleri Bakanı Jürgen Ligi ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu ve soruları cevaplandırdı.

Bir gazetecinin, "Türkiye Cumhurbaşkanı, Almanya'yı 'teröristlere yataklık yapan ülke' olarak niteledi. Türkiye Dışişleri Bakanı da sığınmacılara ilişkin AB-Türkiye anlaşmasını sorguluyor. Bunun zaten eskimiş olduğunu söylüyor. Cezaevlerinden de yardım çağrıları bize ulaşıyor. Örnek olarak yazar Aslı Erdoğan, Avrupa ülkelerinden Türkiye’ye karşı çıkmalarını talep ediyor. Türkiye ile ilişkilerin yeniden değerlendirme zamanı geldi mi?" sorusuna Alman Bakan, şu karşılığı verdi:

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN SÖZLERİNİ ANLAYAMIYORUM"

“Şu an yaşananlar için yeniden değerlendirme nispeten temkinli bir ifade. Suriye ve Irak’taki kriz durumlarından dolayı Türkiye önemli bir ülke ve önemli ülke olarak kalacak. Bundan dolayı Türkiye ile iyi ve yapıcı ilişkileri sürdürmeyi istiyoruz. Ancak son günlerdeki hadiseler Alman milletvekili heyetinin İncirlik Üssü’ne yaptığı ziyaretten sonra da hala zor bir yolda olduğumuzu gösteriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya’nın güvenlik durumuna ilişkin ifadelerini de anlayamıyorum."

Basın ve ifade özgürlüğünü ne kadar önemli bulduklarını Türk partnerlerine aktardıklarını söyleyen Steinmeier, bundan dolayı Alman büyükelçinin Cumhuriyet gazetesinin Ankara bürosunu ziyaret ettiğini belirtti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 91
  • Böyle 7 yıl önce Şikayet Et
    Anlıyoruz dediginizde iş işten geçmiş olacak. Bir kezde almanca yazıp versek ellerine anlarlar mı acaba?
    Cevapla
  • Alaylı 7 yıl önce Şikayet Et
    Işinize geleni iyi anlarsınız . Anlayışı kıt zavallı terör aklamayı sevenler!!!
    Cevapla
  • nana 7 yıl önce Şikayet Et
    Yarabbi bizim karşımızda teröre destek ve yataklı yapan ülkeleri katıyla terör belasıyla yaşat o zaman anlamaya başlarlar.
    Cevapla
  • Kandahar 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne anlamaz itsin sen
    Cevapla
  • ulkem 7 yıl önce Şikayet Et
    malmisiniz gavur oglu gavur neyi anlamiyorsunuz ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'ye karşı ne yapacaklarını şaşırdılar: Erivan ve Atina’ya silah tedariği!
Yıldızların altında tarihi yolculuk