Kayseri'deki hain saldırı sonrası ABD'den açıklama

ABD Dışişleri Bakanlığı, Kayseri’deki terör saldırısını kınadı.

Kayseri'deki hain saldırı sonrası ABD'den açıklama
Kayseri'deki hain saldırı sonrası ABD'den açıklama
GİRİŞ 18.12.2016 03:46 GÜNCELLEME 18.12.2016 03:47
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kirby, "Terörle ortak mücadelede dost ve müttefikimiz Türkiye’nin omuz omuza yanında yer alıyoruz" dedi. Beyaz Saray'dan da saldırıya ilişkin kınama geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Kayseri’deki terör saldırısını kınadı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Kayseri’de askerleri taşıyan otobüse yönelik düzenlenen terör saldırısına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Türk güvenlik güçlerine karşı terör saldırısı haberlerini bu kez Kayseri şehrinde görmekten üzüntü duyduklarını belirten Kirby, “ABD bu alçak saldırıyı etkili bir şekilde kınıyor. Terörle ortak mücadelede dost ve müttefikimiz Türkiye’nin omuz omuza yanında yer alıyoruz.” ifadesini kullandı.

Kirby, dua ve düşüncelerinin korkunç saldırıda hayatını kaybedenlerin sevenleriyle olduğunu vurgulayarak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Teröristler tarafından Türk halkına karşı işlenen insanlık dışı eylemlerin kesinlikle hiçbir gerekçesi olamaz. Türk yetkililerle yakın temas halindeyiz ve bu saldırıya ilişkin devam eden soruşturmada kendilerine katkı sunabileceğimizi ilettik.”

BEYAZ SARAY'DAN KINAMA

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Ned Price, yazılı açıklamasında, “ABD, bir düzineden fazla insanın öldüğü ve daha fazlasının yaralandığı Kayseri’de bu sabahki terör saldırısını en güçlü şekilde kınıyor.” ifadesini kullandı.

Bu alçakça saldırının, sivillerle birlikte otobüste seyahat eden izinde olan Türk askerlerini hedef aldığının görüldüğünü belirten Price, dua ve düşüncelerinin olayda hayatını kaybeden kurbanların aileleri, sevenleri ve Türk halkıyla olduğunu kaydetti.

Price, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Başkan (Barack) Obama’nın da 15 Aralık’taki telefon görüşmesinde Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip) Erdoğan’a belirttiği gibi, terörizmin her türlüsüyle mücadele etmede ve onu yok etme kararlılığında NATO müttefikimiz Türkiye’nin yanında yer alıyoruz.”

YORUMLAR 9
  • Haci 7 yıl önce Şikayet Et
    Siz Türkiyeden uzak durun yeter dünyada çıban başına benziyor kime dokunsa canını yakıyor budunyanin alcakca olan siyasetini İngilizler planlar Siyonist İsrail onaylar abd uygular
    Cevapla
  • Ali Veysel 7 yıl önce Şikayet Et
    Yalandan ki ölmüşki sen ölesin
    Cevapla
  • Hakann 7 yıl önce Şikayet Et
    Hadilen ordan teror destekcileri
    Cevapla
  • Oktay 7 yıl önce Şikayet Et
    Hem yap hem kına. Mide bulandırıyorsun artık.
    Cevapla
  • Hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    Dostumuz değilsiniz müttefikimiz deģilsiniz ,pkk yı yöneten polis ve askerimizi öldürten sizsiniz .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri