Hollanda'dan skandal karar! Uçuş iznini iptal etti

Hollanda, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçuş iznini iptal etti.

GİRİŞ 11.03.2017 13:17 GÜNCELLEME 11.03.2017 15:25
Bu Habere 227 Yorum Yapılmış

Bakan Çavuşoğlu, Hollanda'nın uçağını kaldırmamakla tehdit etmesine rağmen bugün Rotterdam'a gideceğini duyurmuştu.

Çavuşoğlu, "Benim bir bakan olarak gitmemin ne zararı olabilir. Ben bir Dışişleri Bakanıyım istediğim yere giderim. Eğer Hollanda uçuş iznimi iptal ederse, ekonomik ve siyasi yaptırımlarımız çok ağır olur. Hollanda bu tür yanlış politikalarında vazgeçsin." ifadelerini kullanmıştı.

"GÜVENLİK BAHANESİ"

 Hollanda hükümeti, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağının iniş iznini iptal ederken bu kararı yaptırım tehdidi nedeniyle aldığını öne sürdü.

Hollanda Dışişleri Bakanlığının açıklamasında, Hollanda'nın Çavuşoğlu'nun ziyaretiyle ilgili Türk yetkililerle kabul edilebilir bir çözüm için görüşmeler yaptığı belirtildi.

Açıklamada, "Ancak Türkiye'nin yaptırım uygulayacağına dair tehdidinin makul bir çözüm arayışını imkansızlaştırdığı" ileri sürüldü ve "Bunun üzerine Hollanda'nın iniş iznini iptal ettiği" kaydedildi.

ÇÖZÜM ARAMIŞLAR!

Hollanda'nın olayların gelişiminden üzüntü duyduğu ve Türkiye ile diyalogda kararlı olduğu ifade edilen açıklamada, "Hollanda ve Türkiye arasında dostça bir ilişki var. Bu çerçevede kabul edilebilir bir çözüm arandı." ifadesine yer verildi.

ETKİNLİK İPTAL EDİLDİ

AA'nın haberine göre, AK Parti Rotterdam Seçim Koordine Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağının inişine Hollanda makamlarınca izin verilmemiştir. Bu sebepten dolayı programın tümüyle iptal olduğunu büyük bir üzüntü ile ifade etmek durumundayız" denildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 227
  • Zekeriya 7 yıl önce Şikayet Et
    Ilk icraat incirlik üssü kapatilsin tamamiyla. AB ye hayir densin. Biz onlara muhtac degiliz. En güzel yani hepsinin maskesi düstü ve gercek düsman kimin oldugu belli olmaya basladi.
    Cevapla
  • Net 7 yıl önce Şikayet Et
    Incirlik ussu kapatilsin soylemi yillardir var. Demekki gucumuz yetmiyor.
    Cevapla
  • H.B.V 7 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Cumhur, sayın bakanlar ,kınama ile olmuyor! icraat!! lazım icraat!!! çok etkili kararlar alınsın! Hollanda ve Alman mallarına önce devlet tarafından boykot uygulansın! sonra AB, sürecinden çıkılsın!,incirlik üssü bunlara kapatılsın! ve kapılar açılsın!!..yeter artık!
    Cevapla
  • Yalçın 7 yıl önce Şikayet Et
    Hollanda gibi edep, ahlaktan yoksun olan bir yer için değmez ama orada yaşayan vatandaşlarımız için bu durumun uluslararası yaptırımına gidilmeli ve ülkemiz olarak da he türlü ilişkileri dondurarak bunu yapmalıyız. Mutlaka dersi verilmeli. hatta suriye ve diğer bizim olduğumuz bölgelerde gazeteci vs. varsa askerlerimiz onları bile almalı, zamanında Bosna'da katliama göz yuman bu trans milletin askerleri yüzüne ölen müslümanlarında dersi verilmelidir. Artık avrupa sevdasından da vazgeçilmelidir.
    Cevapla
  • Birlik Zamanı 7 yıl önce Şikayet Et
    Hollanda siyonitlerin Başkentidir.
    Cevapla
  • Bunlara karşı 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu düşmana karşı hep bir ve beraber olmaliyiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yurt dışındaki Türk sayısı! Zirvedeki ülke şaşırttı
Tarım Kredi Kooperatif Market'ten 4-10 Mayıs'a özel indirim! Tarım Kredi Market kataloğu