Hollanda basınından flaş iddia!

Türkiye ile Hollanda arasında yaşanan gerilimin devam ettiği sıralarda Hollanda basınından çarpıcı bir iddia geldi.

Hollanda basınından flaş iddia!
Hollanda basınından flaş iddia!
GİRİŞ 14.03.2017 09:22 GÜNCELLEME 14.03.2017 14:02
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Hollanda'da yayımlanan AD gazetesi bu bilgiyi Başbakan Rutte ile Pazartesi günü öğleden sonra yapılan ve Salı günü yayımlanacak olan röportaja dayandırdı.

AD gazetesine göre, Cumartesi gecesi Rotterdam'da yaşanan olaylar nedeniyle Yıldırım'ı telefonla arayan Hollanda Başbakanı Rutte, "Diplomatik krizin daha fazla tırmanmasını önlemek için oturup birer tabak yemek yiyelim" dedi.

Hollanda Başbakanı, iki ülke arasındaki sorunları yemek masasında ele almanın mantıklı olacağını ve gerilimi yumuşatacağını söyledi.

Binali Yıldırım'ın bu teklife olumlu yanıt verdiğini söyleyen Rutte, "Bunun gerçekleşeceğini umuyorum. Bu niyeti karşılıklı görüştük, yapmayı onayladık. Bunun için uygun zamana bakacağız" dedi.

Mark Rutte, Salı günü yayımlanacak röportajında, Alman basınında yer alan ve Türk bakanlara Hollanda seçimlerinin ardından kampanya yapma izni verileceği yönündeki haberleri de yalanladı.

Hollanda Başbakanı, "Türkler seçimden sonra da gelemez. Bunu istemediğimizi açıkça ifade ettik. NATO müttefikimiz Türkiye'ye gösterilen bu sert tepkinin seçimlerle ilgisi yok" görüşünü dile getirdi.

YORUMLAR 24
  • Elazigli 7 yıl önce Şikayet Et
    Sizin sucunuz yok ama bizleri buralara getirenler gönderenler utanmali cogu göctü gitti bu fünyadan öbür tarafda hesap veremiyecekler bunca insan telef oluyor buralarda bunlar müslümanlarin düsmani
    Cevapla
  • Elazigli 7 yıl önce Şikayet Et
    Almanyada yasayan bir gurbetci olarak söyleyecegim bu hollanda yadadigim ülke burdaki imkanlari bize saglayip ülkemize geri cagirmaniz sayin basbakanim bizlerin cok zoruna gitti olanlar bizler. Bu nankör ülkelerre hizmet etmek istemiyoruz
    Cevapla
  • Elazigli 7 yıl önce Şikayet Et
    Hollanda ve Almanyadaki vatandaslarimiza bunu yapmanin. Kimse haddi degildir. Büyük elcilikleri kapatilmali bizim elciligimizde kapatilmali oradaki vatandaslarimiz icin iyi bir is yapmak istiyorsaniz ordaki imkanlari vatanimizda saglayip Türk kardaslerimizin vatanina biran önce dönmesini saglayin yoksa kimse sizden Yemekte bulusup bu düsmalarin oyunlarini dinlemenizi istemiyoruz Düsman Adamlar Kardesim ötesi yok Düsmanada Düsmanlik yapacan okadar
    Cevapla
  • Elazigli 7 yıl önce Şikayet Et
    Sayin Basbakan. Ne yemeginden bahis ediyorsunuz bizim vatandaslarinizi asagladilar herseyden kötüsü bakanimiz. Büyük Elciligimizi Asagladilar siz isin ciddiyetini anlamadiniz herhalde yani Adamlar Türkiyeyi Asagladi
    Cevapla
  • muratti 7 yıl önce Şikayet Et
    Önce özür sonra mağdurlara tazminat...yoksa hollanda ineği Türkiye ye giremez...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Karagül' adıyla TikTok'taki yayında büyük tepki çekmişti. Vicdansız anne için yeni karar
İsrail'i korku sardı: Netanyahu her kapıyı çalıyor Biden sessiz...