Bakan Çelik'ten AB'ye kritik çağrı!

AB Bakanı Ömer Çelik, Brüksel'de basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bakan Çelik'ten AB'ye kritik çağrı!
Bakan Çelik'ten AB'ye kritik çağrı!
GİRİŞ 10.05.2017 14:07 GÜNCELLEME 10.05.2017 14:32
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, AB Dış Politika ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu AB Komisyon Üyesi Johannes Hahn ile gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından basın toplantısı düzenledi.

Bakan Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle;

İnsani ve vicdani olarak dünyanın yapması gereken işi Türkiye'nin tek başına yapmasının ne kadar önemli olduğunu gördük. Avrupa'da ırkçı, aşırı sağcılarının bu konuyu istismar etmesi Türkiye tarafından önlenmiştir. Aşırı sağcı partiler ve ırkçılar göçmenler üzerinden büyük bir dalga yaratmaya çalışarak Avrupa siyasi haritasını işgal etmeye çalışıyorlardı. Türkiye'de bire bir anlaşması yapılınca bu aşırı sağcıların ellerindeki argümanlar alındı. En son Fransa seçimleri bu aşırı sağcılarının daralmasını gösteriyor. Muhtemelen NATO zirvesi bağlamında Brüksel'de Sayın Cumhurbaşkanımız Juncker ile görüşecek.
 
BAKAN ÇELİKTEN AB'YE ÇAĞRI: "GELİN 22 VE 23. FASLINI AÇIN"
 
Türkiye'de yüzde 85'lik katılımla ortaya çıkan bu tablo Türkiye'nin demokratikliğini gösterir. Terör tehdidi altında bir ülkeyiz. Bir darbe tehlikesi geçirdik. Bütün karşı karşıya bulunduğum bütün risklere rağmen Brüksel'deyim ve muhataplarıma "gelin şu 22. ve 23'üncü açalım" diyorum. Muhataplarımızın şunu iyi anlamasını bekliyoruz. Bir yandan sınırlarımızda PYD, DEAŞ, PKK gibi terör unsurlarıyla mücadele ederken diğer yanında Fetullahçı Terör Örgütü'nün gerçekleştirdiği darbe girişimi sırasında ortaya çıkan tabloda mücadele sürmektedir. Avrupa'da aşırı sağcıların ve bizi yeterince anlamamakta direnen dostlarımızın haksız eleştirileri vardır.

"SAYIN KOMİSER SÖZLERİNDE DİKKATLİ OLMALIDIR"
 
Genişleme Komiseri'nin faaliyet alanına girmeyen konularda açıklama yapılması, misyonun dışına çıkan, Türkiye'yi rahatsız edecek açıklamalar yapılmasından rahatsızlık duyduğumuzu ifade ettik. Genişleme Komiseri bütün siyasi değerlendirmelerin dışında makul ve dengeli bir retorik kullanmalıdır. Sayın komiser zaman zaman bunun dışına çıkıp Türkiye'yle ilgili ileri giden değerlendirmelerini okuyoruz. Kendisi "Türkiye ile müzakerelerin dondurulsun" diye bir söz sarfetmediğini söyledi. Biz de kendisine kamuoyuyla paylaşırken daha dikkatli, dengeli bir dil kullanmasının gerekli olduğunu ifade ettik.

"İLİŞKİLERİ KOPARMA SÖZ KONUSU DEĞİL"

AB Bakanı Ömer Çelik ayrıca, "Tam üyelik çerçevesinde ilişki yürütmeye istekliyiz. AB ile ilişkileri koparma söz konusu değil" dedi.

YORUMLAR 9
  • cumali 6 yıl önce Şikayet Et
    bırakın bu avrupa sevdasını türk halkı avrupayı istemiyor bu kadar koşmayın bunların peşinde çok şımarıyorlar
    Cevapla
  • vanga 6 yıl önce Şikayet Et
    adamlar resmen yalvarıyor.fasıl acılsın diye.
    Cevapla
  • king 6 yıl önce Şikayet Et
    insallah açmazlar da şunlardan kurtuluruz diycem de onlar biraksa biz birakmayiz
    Cevapla
  • belde 6 yıl önce Şikayet Et
    bu AB ülkeleri bizden kaçan şu kaçak ABilerini ve PKK lıları bir bıraksalar o zaman ancak bunlarla görüşme yapılabilir. bunlara fazla itibar etmeyin bakanım. yine de sonuna kadar bunlarla mücadeleye devam. İyi yetişmiş diplomat lazım şu an. Şu artık sözde gazeteci, aktivist diye AB de cirit atanların çoğunluğu hainlerden oluşuyor. Bizim bu ülkelerde basın ve yayını etkiliyecek yeni çalışmalar yapmamız gerekir. Yoksa şu an AB de olan diplomatların birçoğu cılız kalıyor bize görünen şekliyle.
    Cevapla
  • belde 6 yıl önce Şikayet Et
    sayın Bakanım bunların yüzlerinin güldüğüne bakmayın. gerçi siz bunların bu alışkanlıklarına alışıksınız. fakat yine de bu yüzümüze gülüp, hemen arkamızı döndüğümüzde iş çeviren bu AB lilere hiç de yüz vermeye gelmez. Nereden ne koparacaklarını şaşırmışlar bu terör seviciler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ermeni vahşetinde yeni delil! Haritalar ortaya çıktı...500 bin Türk öldürüldü
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi