BM'den Akıncı ve Anastasiadis'e davet

BM Genel Sekreteri Guterres, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'yı ve Rum lider Nikos Anastasiadis'i telefonla arayarak New York'a davet etti.

BM'den Akıncı ve Anastasiadis'e davet
BM'den Akıncı ve Anastasiadis'e davet
GİRİŞ 31.05.2017 21:26 GÜNCELLEME 31.05.2017 22:15
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'yı ve Rum lider Nikos Anastasiadis'i telefonla arayarak New York'a davet etti.

KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, yaptığı yazılı açıklamada, BM Genel Sekreteri Guterres'in Cumhurbaşkanı Akıncı ile bir telefon görüşmesi yaptığını belirtti.

Görüşmede, Guterres'in Akıncı’yı, 5 Haziran Pazartesi günü Rum lider Anastasiadis ve kendisiyle BM Genel Merkezi’nde toplantı yapmak üzere New York’a davet ettiğini kaydeden Burcu, "Cumhurbaşkanımız bu davete olumlu yanıt vererek toplantıya katılacağını BM Genel Sekreterine iletti." dedi.

Sözcü Burcu, BM Genel Sekreteri Guterres ve Cumhurbaşkanı Akıncı’nın telefon görüşmesinden sonra yapılan istişarelerde 5 Haziran'da yapılması planlanan toplantının 4 Haziran Pazar akşamı yemekli bir toplantıya dönüştüğünü sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Elazigli 6 yıl önce Şikayet Et
    Türk milleti olarak dikkat edin. Gavur. Kibris cözümü adi altinda nasil adayi alirizin pseinde. Türkiye olarak. Avrupaya ya beraber gireriz yada. Ilhak ederiz türkiyeye. Baska cözümü yok Türkiye cok dikkat etmesi lazim. Ingilize. Yada Bm ye. Güven olmaz lütfen dikkat
    Cevapla
  • Danimarkalı 6 yıl önce Şikayet Et
    BM de kim? şaka gibi bir kurum.
    Cevapla
  • Orhan Resmi 6 yıl önce Şikayet Et
    Amerika'da Kıbrısı elimizden almasalar bari. İki devletli çözüm neden kabul edilmiyor. Bıraksınlar iki devlet kalsın neden bir devlet olmak zorunda.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati tarihinde bir ilk! Kapılarını basına açtılar
Milli Eğitim Bakanı Tekin'den öğretmen atamalarına ilişkin açıklama