Neden apar topar Türkiye'ye geldiği belli oldu!

Türkiye’nin Afrin’de gösterdiği kararlılığın ardından apar topar yapılan ziyaret "yine oyalama taktiği” olarak yorumlandı.

GİRİŞ 01.07.2017 08:30 GÜNCELLEME 01.07.2017 08:40
Bu Habere 102 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin Afrin ve PYD konusundaki kararlılığı Amerika’yı harekete geçirdi. Rakka ve Haseke’de terör örgütü PKK’yı ziyaret eden ABD Başkanı Donald Trump’ın DEAŞ’la Mücadele Özel Danışmanı Brett McGurk, Afrin hareketi öncesi soluğu Türkiye’de aldı.

OYALAMA TAKTİĞİ DEVREDE

Türkiye’nin Afrin’e yapacağı harekâtta kararlılığını sürdürdüğü ve sevkiyat yaptığı dönemde, ABD’nin DEAŞ’la Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk Ankara’ya geldi. McGurk, Ankara’da Dışişleri ve Savunma Bakanlıkları ve Genelkurmay Başkanlığı’nda teknik düzeyde temaslarda bulundu. McGurk’ın apar topar Türkiye’ye gelmesi “ABD, Türkiye’yi oyalama taktiğini devreye soktu” yorumlarına neden oldu.

SAHADA OLACAĞIZ MESAJI

ABD’li diplomat, PYD’ye verilen ağır silahlar ve Rakka operasyonu konusunda bilgi verdiği öğrenildi. Görüşmelerde, Afrin konusu gündeme geldi. TSK, iki gün önce Afrin’e yönelik müdahalede bulunmuş ve YPG’yi bombalamıştı. Terörle mücadelede kararlılık mesajı veren Türkiye, bundan sonraki adımlarda da sahada olacağını McGurk’a verildi.

TERÖR ÖRGÜTÜNE ZAMAN KAZANDIRMA STRATEJİSİ

ABD yetkililerinin yaptığı çelişkili açıklamalar ve McGurk’ın ziyareti, Türkiye’nin Afrin’e yapmayı planladığı operasyon öncesi oyalama taktiğini devreye soktu. Güvenlik kaynakları ABD’li yetkililerin yaptıkları ziyaretler ve söyledikleri sözlerin taktiksel hamleler ve PYD/YPG’ye koridor açmak için zaman kazanma stratejisi olduğunu belirtti.

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR 102
  • enver 6 yıl önce Şikayet Et
    evet oyalama taktiği. bu süreçte abd silahları ve bunu kullanacak pyd-pkk unsurları ile birlikte Afrin'de yerini alacak.
    Cevapla
  • Alper 6 yıl önce Şikayet Et
    laf degil icraat , kovun helal diyelim
    Cevapla
  • can 6 yıl önce Şikayet Et
    kovmaktan beter edin hepsini gözaltına alın sövün ne bileyim dünya ahiret unutamayacakları şeyler yapın ve bir an önce afrin ve menbiçi alın milli dini ne derseniz diyin en yüksek derecede güvenliğimiz tehlikede ve geç kalırsak bir daha o şansı yakalayamayabiliriz çünkü dikkatler güneydoğu asya ve güney arabistandan yeniden bu tarafa kaymak üzere bir daha aslada yapamayabiliriz.
    Cevapla
  • yediriyorlar 6 yıl önce Şikayet Et
    gayet net yediriyirlar adam elini kolunu sallayarak teroristlere silah vererek bize pusu kurararak ulkemize geliyor ve tutuklanmiyor oysa bizim halk bank mudurumuz tutuklu koruma polislwrimiz abd ye giremez biz napiyoruz ne yapiyoruz teroristi destekleyene koruma verip karsiliyiruz adam bize nasihat verip gudiyor komik durumdayiz bizi ne ile twrbiye ediyorlar gorun artik
    Cevapla
  • ŞEHZADE. 6 yıl önce Şikayet Et
    abd aşağılık bir senaryo yürütüyor.Alçakça ve kalleşçe Türkiyeye karşı bütün kozlarını oynuyor.Darbe yemedende duracağı yok.Ki bu darbe hayırlısıyla en uygun zamanda yapılmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Körfez'de dengeleri değiştirecek, peş peşe geldiler! 2 ülkeden Baykar'a kritik ziyaretler
Özgür Özel'e, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesinde Namık Tan eşlik edecek