Almanya'dan Türkiye açıklaması!

Almanya’da Angela Merkel hükümeti, Türkiye’ye karşı yeni siyaset değişikliği konusunda bir görüş ayrılığı bulunmadığını açıkladı.

Almanya'dan Türkiye açıklaması!
Almanya'dan Türkiye açıklaması!
GİRİŞ 28.08.2017 16:33 GÜNCELLEME 28.08.2017 16:33
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in sözcüsü Steffen Seibert, büyük koalisyon hükümeti içinde Türkiye’ye karşı izlenecek siyaset değişikliğinde görüş ayrılığı bulunduğu haberlerini doğrulamadı.

Alman medyası, Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’in Türkiye’ye karşı uygulamak istediği yeni politikalar konusunda Merkel ve AB ülkelerinden destek görmediği haberlerine yer verdi. Almanya Ekonomi Bakanı Zypries’in de Dışişleri Bakanı Gabriel’in Türkiye’ye ihracat yapan şirketlere verilen Hermes kredilerinin kesilmesi talebine karşı çıktığı ileri sürüldü. Ancak Ekonomi Bakanlığı sözcüsü Tanja Alemany, Dışişleri Bakanlığı ile böyle bir görüş ayrılığı bulunmadığını söyledi ve Hermes kredilerinin gözden geçirilmeye devam ettiğini belirtti.

GÖZDEN GEÇİRİLİYOR

Hükümet sözcüsü Seibert ise şöyle dedi: "Alman hükümeti olarak biz, Türk hükümetinin siyaseti ve Alman vatandaşlarına yönelik tutumu karşısında Türkiye politikasının yeniden şekillenmesi gerektiği konusunda hemfikiriz. Dışişleri Bakanı Gabriel, bunları Başbakanla birlikte sıkı müzakere ederek, çok açık bir dille açıkladı. Biz bunun ekonomik ilişkiler üzerinde de etkisiz kalmayacağına dair hemfikiriz. Güvensizlik ortamı daha fazla yatırımlar için uygun bir ortam değil. Bu nedenle projeleri ve devlet yardımlarını gözden geçiriyoruz. Elbette Hermes kredileri de incelemede. Ama hükümet içinde bunun detayları henüz sonuçlanmadı."

YORUMLAR 20
  • dünya tarihine 6 yıl önce Şikayet Et
    dünya siyaset tarihine toplantı öncesi parmağıyla kulağını karıştırıp sonrada o parmağını emen yani kulak kirini emen bir lider olarak rezalet bir iz bırakmaktan başka bir şeyi olmayan merkel. son çırpınışların, hezimete hazır ol. sevilmiyorsun.
    Cevapla
  • Arif 6 yıl önce Şikayet Et
    Kuru ekmekle yaşarız ama Onursuz asla...Rabbimiz ülkemize yeni rızık kapıları açacaktır...
    Cevapla
  • göktürk 6 yıl önce Şikayet Et
    Auf Wiedersehen merkel seçime az kaldı
    Cevapla
  • Fendi 6 yıl önce Şikayet Et
    Eyvah, sayın Merkel "görüş ayrılığı bulunduğu haberlerini doğrulama"'mış, neyapcaz şimdi ?
    Cevapla
  • eyu 6 yıl önce Şikayet Et
    bize muhtaçsınız , Türkiyesiz yapamazsınız. Tehditlerinizle bizi korkutamazsınız. Türkiye , Avrupa'nın güvenlik duvarıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...