Türkiye'den flaş Telafer açıklaması! Hazırız

Dışişleri Bakanlığı, DEAŞ terör örgütünün işgali altında bulunan Telafer'in kurtarılması için 20 Ağustos 2017 tarihinde başlatılan askeri operasyonla ilgili bir açıklama yaptı.

Türkiye'den flaş Telafer açıklaması! Hazırız
Türkiye'den flaş Telafer açıklaması! Hazırız
GİRİŞ 31.08.2017 21:26 GÜNCELLEME 31.08.2017 22:26
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Açıklamada, "Tarih boyunca Iraklı Türkmen soydaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı ve Haziran 2014'ten bu yana DEAŞ terör örgütünün işgali altında bulunan Telafer'in kurtarılması için 20 Ağustos 2017 tarihinde başlatılan askeri operasyonun başarıyla sonuçlanmış olmasından memnuniyet duyuyoruz" denildi.

Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasının devamında da şu ifadeler kullanıldı:

"Bu vesileyle, vahşi terör eylemleriyle ülkemizi de hedef alan DEAŞ'ın Irak'taki mezaliminin en büyük kurbanları arasında yer alan Telafer halkının acılarını paylaştığımızı belirtiyoruz. DEAŞ'tan kaçan onbinlerce Telaferliye kapılarını açan Türkiye'nin geçmişte olduğu gibi, DEAŞ sonrası dönemde de Telafer halkının yanında olacağını vurguluyoruz. Bundan sonraki süreçte, Telafer'deki DEAŞ zulmünün faillerinin adalet önüne çıkarılarak hakettikleri cezaya çarptırılmaları, ilçede kontrolün kendi gündemlerine göre hareket eden milis gruplar yerine meşru Irak güvenlik güçleri ve bizzat Telaferliler tarafından sağlanması, DEAŞ ile diğer radikal örgütlerin ortaya çıkmasına zemin hazırlayan olumsuzlukların bertaraf edilmesi, Telafer'in süratle istikrara kavuşturulması ve yeniden imar edilmesi büyük önem arzetmektedir. Türkiye bu hassas süreçte Irak Hükümeti'ne ve Telafer halkına her türlü katkıyı sağlamaya hazırdır."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 21
  • enes 6 yıl önce Şikayet Et
    sen ayakta uyuyorsun heralde osmancım. orayı kurtarma adına ne kadar türkmenin haşdi şabi ve peşmerge tarafindan katledildiğinden bihabersin. iyi uykular sana.
    Cevapla
  • Tarik 6 yıl önce Şikayet Et
    Hani hasdi sabi nin operasyona katilmasi kirmizi cizgiydi
    Cevapla
  • Harun 6 yıl önce Şikayet Et
    Tabii bu arada bizim soydaslar kaldiysa yardim edin tabii ama adamlar sokaklarda turkmen avindalar bizde hala laf salatasina devam edelim ben artik konusmaktan biktim ya vazgecelim yada savasalim
    Cevapla
  • Haci 6 yıl önce Şikayet Et
    3 yildir deaş elegeçirmiş.neredeyse bir haftada geri alındı .bu kadar kolaydı da 3 yıl ne beklendi.ya hu kim inaniyor bu işe bu ne nası bir oyun allah ne yapacak bakalim sizlere yalancilar zalimler elbet hesap günü gelecek
    Cevapla
  • cetin 6 yıl önce Şikayet Et
    türkiye ya şimdi k. suriye ve k. ırak a dalar yüzlerce belki binlerce şehit verip oraları dümdüz ederiz . yada, önce 20 -30 sene içeride yüzlerce şehit verip , sonucunda 50 sene sonra onlar bize dalar, yine yüzlerce şehit vererek, onları dümdüz ederiz. üçüncü şık yok. beklemenin faydası yok. bekleyerek yıpranmaya gerek yok . ya içeride ya dışarıda şehit vereceğiz çaresi yok.
    Cevapla
  • Mb.. 6 yıl önce Şikayet Et
    Senin bilmediğin 3.şık çok daha mantıklı. Devletimiz de o yönde ilerliyor..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi