Almanya'dan Türkiye'ye tuhaf teklif

Sık sık Türkiye ile müzakerelerin durdurulması tehdidini savuran Almanya, bu kez daha önce de gündeme gelen bir teklifi ortaya attı.

Almanya'dan Türkiye'ye tuhaf teklif
Almanya'dan Türkiye'ye tuhaf teklif
GİRİŞ 16.09.2017 01:08 GÜNCELLEME 16.09.2017 01:09
Bu Habere 84 Yorum Yapılmış

Almanya Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel Güneybatı Alman Radyo Televizyon Kurumu SWR'e Türkiye'yle ilgili açıklamalarda bulundu. Sigmar Gabriel, Türkiye'deki mevcut durum ışığında tam üyelik müzakerelerini sürdürmenin mümkün olmadığını belirtti.

Gabriel, "İnsan haklarını, basın özgürlüğünü ihlal eden ve AB vatandaşlarını net bir gerekçe olmadan cezaevine gönderen bir ülkeyle üyelik müzakerelerini sürdüremeyiz" dedi.

"ÜYELİK DEĞİL, FARKLI BİR İŞBİRLİĞİ OLABİLİR"

Dışişleri Bakanı gelecek için de AB üyeliği konusunda Türkiye ile 'AB üyeliğinden ziyade farklı şekillerde bir iş birliği" yapılabileceğini ancak bunun da ancak "Türk hükümeti değiştiği zaman gündeme gelebileceğini' ifade etti.

BREXIT ÖRNEĞİ

Gabriel bu konuda İngiltere'nin Brexit kararını örnek göstererek, "Belki de Brexit, diğer ülkeler için de örnek teşkil edebilecek bir işbirliği şeklinin İngiltere ile AB arasında oluşmasını sağlar" şeklinde konuştu.

AB'ye aday bir ülkenin tam üyelik müzakerelerinin askıya alınması için 28 üyeden AB içindeki vatandaşların yüzde 65'ini temsil eden 16'sının oyuna ihtiyaç duyuluyor. Söz konusu seçeneğin devreye koyulup, müzakerelerin askıya alınması durumunda Türkiye'ye üyelik öncesi yapılan mali yardımların kesilmesi söz konusu olabilecek.

YORUMLAR 84
  • hüseyin 6 yıl önce Şikayet Et
    aslında türkiyede AB den çıkma referandumu yapılsa %70 belkide çıkalım çıkacak çünkü kabak tadı verdi bırak kabak tadını aşağılık kompleksine girdik ne şamın şekeri ne merkelin ...yeter artık ekonomi düze çıktımı bizde çıkalım
    Cevapla
  • Vatansever 6 yıl önce Şikayet Et
    Bizde zaten almanya ne zaman insan moduna geçerse, aşağılık Hitler'in vahşetine son verirse, insanlık suçu işleyen bir toplum olarak, insanlıktan özellikle yüce Türkiye Cumhuriyeti bakanına yaptığı terbiyesizlik adına Özür dilerse ozaman lanetli yaratık İsrail düşüncesi bulunan almanya ile görüşebiliriz.
    Cevapla
  • memo 6 yıl önce Şikayet Et
    sizin hükümetler değişsin biz düşüneceğiz size girelimmi diye
    Cevapla
  • ÇAYCI 6 yıl önce Şikayet Et
    Oğlum bak git...
    Cevapla
  • onrat38 6 yıl önce Şikayet Et
    Ey almanyada çalışan Türkler almanyaya karşı sizde birşeyler yapın artık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesindeki boş koltuğun perde arkası
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Özel'i kabulüne ilişkin açıklama