Dünyanın tercihi Türk İHA’ları oldu! İsrail hükümeti tehlike çanlarını çaldı

İsrail, Türkiye’nin savunma alanında bölgede etkili güç olmasından endişe duymaya başladı. Türk İHA’larının Suriye ve Lübnan’a satılma ihtimalinden endişe duyan Tel Aviv Türkiye'nin başarısının kendileri için tehlikeli olduğunu belirtti.

GİRİŞ 05.05.2025 17:27 GÜNCELLEME 05.05.2025 17:34
Bu Habere 110 Yorum Yapılmış

Tel Aviv Türkiye’nin savunma sanayisindeki başarısından dolayı endişeli. Türkiye’nin yerli ve milli imkânlarla üretmiş olduğu son teknoloji İHA’ları pek çok ülke tarafından tercih edilirken İsrail ise tehdit olarak algılamaya başladı.

İsrail 7 Ekim 2023 yılından bu yana Gazze Şeridi’nde yaşayan milyonlarca Müslüman halkı katletmiş ardından Lübnan, Yemen, İran ve Suriye’de şiddeti körüklemeye devam etmişti.

 İsrail medyası ise Türkiye’nin kendi imkânları ile geliştirdiği İHA’ları küresel çapta satışlarının artmasını İsrail hükümeti tehdit olarak algılandığını öne sürdü. 

İsrail’in en çok okunan gazeteleri arasında yer alan Jeruselam Post, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yakın bir zamanda söylediği, “Türkiye, drone teknolojisinde dünyada ilk üç ülke arasında yer alıyor” ifadelerine atıfta bulunarak yerli üretim olan İHA’ların Tel Aviv’i endişeye sürüklediğini belirtti.

İSRAİL TÜRK İHA'LARINA İLGİDEN RAHATSIZ

İsrail basınına konuşan Tel Aviv Üniversitesi Dayan Merkezi’nde kıdemli araştırmacı olan Dr. Hay Eytan Cohen Yanarocak Türkiye’nin İHA üretiminde artık İsrail’e potansiyel bir stratejik engel oluşturduğunu ve insansız hava aracı üretiminde Türkiye için dönüm noktası olduğunu söyledi.

Yanaracok, Türkiye’nin İHA ve SİHA konusunda en gelişmiş ülkeler arasında olduğunu belirterek, İsrail ve ABD’nin teknolojilerinden esinlendiğini ve uygun fiyata üretilerek birçok ülke tarafından tercih edildiğini kaydetti.

"ETİYOPYA TÜRK YAPIMI DRONE'LAR İLE ZAFER KAZANDI"

Ayrıca Türkiye’nin yıllar içinde savunma sanayi alanında güç kazandığı, özellikle Afrika ülkelerinin Türk İHA’larının etkisini görerek satın aldıklarını, Etiyopya’nın isyancılara karşı Türk drone’larını kullanarak zafer kazandığını ekledi.

İSRAİL DRONE'LARIN SURİYE VE LÜBNAN'A SATILMASINDAN ENDİŞELİ 

Türkiye’nin insansız hava araçlarının teknolojisi ve ihracat yönünde direkt olarak İsrail’e rakip olduğu, aynı zamanda jeopolitik açıdan İHA’ların Suriye ve Lübnan semalarında da görülebileceğini bu nedenle Tel Aviv için tehlike oluşturduğunu ifade etti.

Öte yandan Ankara hükümetinin Suriye ordusuna silah ve mühimmat tedarik edeceğini açıkça belirttiğini ifade eden gazete Suriye’de Türk İHA’larının konuşlandırılabileceğinin de altını çizdi.

Kübra Beyazoğlu Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Kübra Beyazoğlu

Editör Hakkında

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca tarih, kültür, sanat üzerine araştırmalar yaparak blog yazarlığı yaptı. Yerel basında birçok alanda görev alarak muhabirlik ve sunuculuk yaptı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde devam etmektedir.
YORUMLAR 110
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Bizde sizden rahatsızız ne olscsk şimdi Dünya için büyük tehditsiniz ve yok edilmeniz lazım
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Her zaman devletimizin yanındayız Allah devletimize güç küvet versin inşallah
    Cevapla
  • Osmanlı Torunu 1 ay önce Şikayet Et
    İsrail tedirgin oldukça chp ye daha çok iş düşüyor. Türkiyenin odağını dışarıdan içeriye çekip gücümüzü kırmaya çalışıyor. Halk olarak develetimizin arkasında durmamız lazım ki chp ve avanesi amacına ulaşamasın. Sürekli farklı bir oyun peşindeler
    Cevapla
  • Cskn 1 ay önce Şikayet Et
    Süriyeye radar sistemi ve her türlü savunma araç gereçleri verilmeli. Karşılığında altın ve maden alinmali
    Cevapla
  • cahit 1 ay önce Şikayet Et
    Türkiye bu SİHA İHA lar dan Lübnan Suriye Ürdün Irak İran a da satmalı İsrail bölgede uçamayacak hale gelmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel rezil oldu! "Buradan Akın Gürlek’in tertemiz bir adam olduğu sonucu çıkar"
İranlı komutan Rızai savaşa devam edeceklerini duyurdu: Aşılmaz kubbeyi aştık...