İsrail'in muhalif gazetesinden Netanyahu'ya sert sözler: Katil topluluk olarak anılıyoruz

Netanyahu hükümetinin Gazze'de barışı sağlamaması nedeniyle İsrail'in muhalif gazetesi dünyada "katil topluluk" olarak anılmalarından ve İsrail'in geleceğine yönelik şaşırtan bir analiz hazırladı.

GİRİŞ 10.06.2025 16:52 GÜNCELLEME 10.06.2025 17:21
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Netanyahu’nun 7 Ekim 2023 yılından bu yana sürdürdüğü Gazze katliamına tüm dünyadan tepkiler çığ gibi büyürken kendi halkı da savaşın devam etmesinden dolayı kaygılanmaya başladı.

İsrail’in ünlü muhalif gazetesi Hareetz’te yayınlanan analizde Netanyahu’nun İsrail’in dış dünyada imajını zedeleyerek “katil” topluluk olarak anılmasından duyduğu rahatsızlığa değindi. İsrail medyasına uygulanan sansür nedeniyle Gazze’de yaşanan insani felaketi gündeme getirmeyen ana akım medyayı da sert bir dille eleştirdi.

Netanyahu hükümeti dağılmanın eşiğinde: Haredi Yahudileri siyasi gerilimi tırmandırdıNetanyahu hükümeti dağılmanın eşiğinde: Haredi Yahudileri siyasi gerilimi tırmandırdı

"İSRAİL'DE ÇÜRÜME BAŞLADI"

Gazze’yi abluka altına alan ve binlerce insanı ölüme sürükleyen İsrail hükümeti istikrarlı bir şekilde savaşı bitirmemekte ısrar ederken İsrail medyası ülke içinde algı operasyonunu sürdürüyor.

Şekel’in istikrarlı yükselişi, ülke genelinde işsizlik oranında düşüş ile Tel Aviv’de plaj ve restoranlardaki artış ile halka umut sattığı Gazze’deki katliamları ana akım medyada halka yansıtmamasına değinen gazete İsrail’de yaşananlara “bölgede çürümenin belirtilerinin başladığını” belirterek, yaygın şiddet suçları, halk arasında ayrışma ve geleceğe yönelik umut kaybı başladığı ifade edildi.

İsrailli vekil yine insanlıktan çıktı: Madleen gönüllülerine yiyecek ve içecek vermeyelim!İsrailli vekil yine insanlıktan çıktı: Madleen gönüllülerine yiyecek ve içecek vermeyelim!

"İSRAİLLİ LİDERLER GERÇEKLİKTEN UZAKLAŞTI"

Trump’ın Amerika’sına bağımlı olan İsrail hükümetinin artık bölgeye barış getirmeyeceği ve ülkelerinin giderek kötüye gittiğini belirten gazete İsrail’in geleceği için halkın endişelendiğini ve siyasi liderlerin ise gerçeklikten giderek uzaklaşmasına tepki göstererek, “Öyle ki İsrailli solcular bile artık kaprisli başkanı bir kurtarıcı ve barış getiren biri olarak görüyor, tıpkı sağın Gazze'nin boşaltılması için umutlarını ona bağlaması gibi” dedi.

HAMANEY'İN SÖZLERİNİN GERÇEKLEŞEMSİNDEN ENDİŞELİLER

İran dini lideri Ayetullah Hamaney’in İsrail 25 yıl içinde var olmayacak tahmininin doğru olmasından endişe duymaya başlayan İsrailliler Benyamin Netanyahu’nun artık İsrail’e yardım etmeyeceği konusunda hem fikir.

“Tüm yetkilileri kovsanız, Gazze'yi tamamen yok etseniz ve bir şekilde görevde kalsanız bile, İsrail'de ülkeyi yıkımın eşiğine getiren lider olarak hatırlanacaksınız” diyen yazar Aluf Benn dünya üzerinde “katil” olarak anılan bir toplum olarak kalacakları konusunda Netanyahu’yu sert bir şekilde eleştirdi.

Netanyahu’nun hayali düşmanlar ve paranoyası nedeniyle ülkenin siyasi sistemi İsrail’in yargısal çalkantıları ve bitmeyen savaşın yıkıntılarından kurtulmak yerine ülkeyi böldüğünü belirterek herhangi bir barış yanlısı davranışta bulunmadığının altını çizdi.

Kübra Beyazoğlu Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Kübra Beyazoğlu

Editör Hakkında

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca tarih, kültür, sanat üzerine araştırmalar yaparak blog yazarlığı yaptı. Yerel basında birçok alanda görev alarak muhabirlik ve sunuculuk yaptı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde devam etmektedir.
YORUMLAR 23
  • ayhan 19 saat önce Şikayet Et
    onu azdıran Trumpla iş tutanlar da suçlu
    Cevapla
  • Misafir 19 saat önce Şikayet Et
    Dünyanın hiç bir ülkesi yahudiler için artık güvenli olmayacak ve hep korku içinde yaşayacaksınız..
    Cevapla
  • Resul 20 saat önce Şikayet Et
    Gidişatın bunu gerektirdiğini görmemek için kör olmak lazım. Yaptıklarıyla bütün dünyanın nefretini kazandılar, karizmalarını çizdirdiler. Kendi elleriyle kendi sonlarını hazırlıyorlar. İyi bir şey yaptıklarını sanıp da en büyük kayba uğrayan konumundalar. (Bk. Kehf 18/103-104)
    Cevapla
  • +EKREM+ 21 saat önce Şikayet Et
    her azan toplum veya fert belayı beklesin ey lanetli kavim seninki daha sert olacak i n ş
    Cevapla
  • Tuna 22 saat önce Şikayet Et
    Katil topluluk millet olarak tarih boyunca anilmak yok olusun baslangicj mi?
    Cevapla
  • Halil 21 saat önce Şikayet Et
    Kendi sonlarını kendi hazırlıyor bu siyonistler sonları gazelilerden çok çok kötü olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trump: Çin ile anlaşmamız tamamlandı
Tarihte ilk kez karşılaştık! Meksika defteri mağlubiyetle açıldı