Erdoğan'ın okuduğu ayete alkış tufanı VİDEO

Başbakan Erdoğan, Kahire Üniversitesi'nde Mısırlı gençlere hitap etti. Ali İmran süresinden okudğu ayet ve konuşmasının son bölümdeki sözleri salonu dolduran gençleri coşturdu.

GİRİŞ 17.11.2012 18:00 GÜNCELLEME 18.11.2012 14:44
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mısırlı üniversite gençlerine, ''Gerçekleştirdiğiniz devrimle tüm dünyaya zulmün ilelebet payidar olamayacağını gösterdiniz'' dedi.

İslam dünyasının zulme karşı mücadelede birlik olması gerektiğini söyleyen Erdoğan, Ali İmran suresinin 139. ayetinde Allah'ımız bize şunu söylüyor; 'Gevşemeyin, asla hüzünlenmeyin, inanıyorsanız üstünsünüz' dedi.

Konuşmasının son bölümlerinde ise, 'Ey Mısır, ey dünyanın annesi kaldır başını sen Mısırlısın' sözleri ise yine büyük alkış aldı. Gençler ayağa kalkararak attıkları sloganlarla Erdoğan'a sevgilerini gösterdi.

HABER 7

YORUMLAR 24
  • turgut1 11 yıl önce Şikayet Et
    sayın melis 2. "sizden önceki iman edenlerin başına gelenler sizinde başınıza gelmeden cennete girivereceğinizi mi sandınız.peygamber ve onunla beraber iman edenler "ALLAHın yardımı ne zaman?"diyecek kadar darlığa ve zorluğa uğramışlar ve sarsılmışlardı.iyi bilin ki ALLAHın yardımı pek yakındır" bakara 214...elaa inne nasrALLAHi gariib:dikkat edin ALLAHın yardımı yakındır..külfetsiz nimet olur mu?müminler külfet çekmeden gökten inme,gayretsiz cehdsiz başarı olur mu? ehli küfür gece gündüz demeden çalışırken,insana kazandığından başkası yok iken tembelce yatağımızda yatarak nasıl bir zafer beklentisi içerisindesiniz?..
    Cevapla
  • turgut1 11 yıl önce Şikayet Et
    sayın melis. ilgili ayette gerçekten müminseniz üstün olan sizlersiniz denmektedir..ayetin başında gevşemeyin üzülmeyin deniliyor,görülmekte ki sen ilahi ihtara rağmen bir ümitsizlik içindesin.ayetin sonu ile kendi durumunu bir gözden geçir..hz.abbas (ra) ın ciğerleri sökülüp kulakları kesildiğinde dahi üstün olan müminlerdi..peygamberimizin uhudda dişi kırıldığında dahi üstün olanlar müminlerdi.."sizden önce öyle iman edenler vardı ki elleri ve ayakları demir destere ile doğranırdı da yine imanlarından vazgeçmezlerdi" hadisi uyarınca katledilen peygamber ve ona uyan müminler vardı ona rağmen üstün olan yine müminlerdi..ashabı kehf gibi yurtlarından,imanlarını muhafaza etmek için çıkan hicret eden kişiler vardı ve üstün olan onlardı..sana ve bize ne oluyor ki müminlerin burnu kanayınca yelkenleri indiriyoruz..sen ve biz çanakkale de yağmur gibi toprağa düşen bir neslin evlatlarıyız..
    Cevapla
  • Halil KARAKUŞ 11 yıl önce Şikayet Et
    rabbim islam ümmetinin uyanışına vesile kılsın.... helal olsun başbakanımıza...tek kelimeyle liderlik yaptı..rabbim islam ümmetinin uyanışına vesile kılsın...
    Cevapla
  • Ahmet Özbir 11 yıl önce Şikayet Et
    hamdolsun erdoğan'ımız var, yiğidimiz var, mazlumların babası var, hainler, kahpeler kahrolacak !... ve de kahroluyorlar, osmanlı'nın torunu erdoğan coşuyor, tüm müslümanları birleştirip birlik ve beraberlik yolunda ilerliyor, bu gidişata bm dur demeli, aksi halde erdoğan geleceğin islam aleminin tek lideri olacak, bizleri de sallayacak diyorlar! daha bu zalimlerin iyi günleri, ALLAHın izniyle çok yakında yeryüzü titreyecek, zalimler kahrolup gebecerek! hele hele israil'in varolması için kurulan "birleşmiş milletler" artık birleşemeden dağılmış ve yerine "islam ülkeleri adalet ve işbirliği konseyi" kurulacak en büyük daimi yani şaşmaz üyesi türkiye olacak, lideri ise tayyip'im şart koşulacak!.. rabbim seni bizlere bağışlasın doğuştan liderim, sana sürmanşetinden israil sevdalıları vurdukça bizler gerçeği anlıyoruz, çünkü müslümanı, mazlum dostunu müslüman sever, mazlum sever, düşman, hain, kaosçu ise kötüler, ondan kaçar. seninleyiz her daim erdoğan'ım canım benim!...
    Cevapla
  • Melis 11 yıl önce Şikayet Et
    aynı terane . ayet okuması güzel bir şey bilmesi güzel bir şey kuran kelam güzel bir şey ancak iş nedense bir türlü fiile - eyleme dökülmedi göz yaşı döküldüğü kadar israil bundan önce filistinli masumları katlederken de böyleydi israil mavi marmarada türkleri öldürürken de böyleydi israil şu gün olmuş filistinde kıyıma başlamış yine böyle... hep aynı terane / kabak tadı verdi !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emeklilere özel çalışma! Yeni destek ve indirimler...Bakan Işıkhan açıkladı
Vatandaşı tehlikeden koruyan kanuna aykırı hareket ediyorlar! "Halka doğrultulmuş silah!"