Mısır'da darbeciler katliam yapıyor: 200 ölü

Rabiatul Adeviyye Meydanı'ndaki sahra hastanesi yetkilileri, Mısır güvenlik güçlerinin darbe karşıtı göstericilere müdahalesinde ölü sayısının 200'e, yaralı sayısının ise 4 bin 500'e yükseldiğini bildirdi.

Mısır'da darbeciler katliam yapıyor: 200 ölü
Mısır'da darbeciler katliam yapıyor: 200 ölü
GİRİŞ 27.07.2013 04:32 GÜNCELLEME 27.07.2013 23:13
Bu Habere 125 Yorum Yapılmış

Mısır güvenlik güçlerinin "Baltacılar" olarak bilenen suç örgütlerinin de desteğiyle Rabiatul Adeviyye meydanındaki darbe karşıtı göstericilere müdahalesi devam ediyor.

Gerçek mermiler kullanılarak yapılan müdahale sonucu ölü sayısı 200'e yaralı sayısı ise 2 bin civarında kişi ise yaralandı. Yüzden fazla yaralının sağlık durumunun ağır olduğu bildirildi.

Rabiatul Adeviyye meydanındaki sahra hastanesi yetkilileri, yüksek binalara çıkan keskin nişancıların hedef gözeterek gerçek mermilerle darbe karşıtı göstericilere ateş açtığını belirttiler.

Yüzlerce yaralıya çok zor şartlarda müdahale edilmeye çalışılan hastanede, cesetleri koymak için yer kalmadığı bildirildi.

Öte yandan bir güvenlik yetkisi, Mısır resmi haber ajansı MENA'ya yaptığı açıklamada, polisin ateşli silahlar kullanmadığını, olaylara sadece gaz bombasıyla müdahale ettiği öne sürdü.

Yetkili olaylarda 8 güvenlik görevlisinin de yaralandığı söyledi.

YORUMLAR 125
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِBismillahirrahmanirrahim. yahudi devleti israilioğullarının filistinli müslüman kardeşlerimize yaptığı insafsız hayasızlık şereften haysiyetten yoksun zulmünü şü günlerde israilin emri onayı ile ve bazı müslüman devleti olduğunu iddia eden nifakçı zalim liderlerininde desdeği ile yapılan 21 y.y haçlı seferi vebali sessiz kalan tüm müslümanım diyenlere aittir. rabbim şehit kardeşlerimize rahmet mekanları çennet olsun şefaatleri üzerimize olur inş ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM
    Cevapla
  • ahmet yor 10 yıl önce Şikayet Et
    Yılanın Başı. S.Arabistan. Kesinlikle Kabe işgal altında.Şu an tüm Arap toplumların yaşadığı zulümden sorumlu S.Arabistanın başındaki zalimlerdir.
    Cevapla
  • ester malik 10 yıl önce Şikayet Et
    demek ki irandaki gibi halk devrimiyle gelmek gerekiyormuş iktidara. zaten başka yolu kalmayacak, çünkü sandık kalkacak islam ülkelerinde çok yakında,batılılar oyunun kuralını değiştirdik diyecekler çok yakında,Erbakan "bu iş kanlı mı olacak ,kansız mı" sözünü keyfinden söylememiş demek ki
    Cevapla
  • erkan yildiz 10 yıl önce Şikayet Et
    "VALLAHU AZIZUN ZUNTIKAM". Ve Allah Azizdir, intikam alandır. Ali İmran suresi 4. ayet
    Cevapla
  • gündüz feneri 10 yıl önce Şikayet Et
    kimO. Allahın düzeni yakınlaşıyor. 2013 yılı dünyada demokrasi gibi zıvırtının çöktüğü yıl olarak tarihe geçecek. yani demokrasi kavramının içeriğini öğrenmiş olduk ( Demokrasi : kime göre demokrasi ! )
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yine başıboş sokak köpeği saldırısı! Dehşete düşüren o anlar kameralara böyle yansıdı
Yüksek İstişare Kurulu toplantısında "anayasa" ele alındı