Müslüman Kardeşler'den dünyaya acil yardım çağrısı

Müslüman Kardeşler teşkilatı, Rabiatul Adeviyye Meydanı'ndaki sahra hastanesindeki yüzlerce ağır yaralı için yardım çağrısında bulundu.

Müslüman Kardeşler'den dünyaya acil yardım çağrısı
Müslüman Kardeşler'den dünyaya acil yardım çağrısı
GİRİŞ 27.07.2013 10:55 GÜNCELLEME 27.07.2013 11:20
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

AA muhabirine açıklama yapan sahra hastanesi doktorları,"hastaneye getirilen yaralı sayısının 4 bin aştığını, bunlardan en az yarısının kurşunla yaralanmış olduğunu ve ölümle pençeleştiğini" söylediler.

Hastanenin bu kadar yüksek sayıda yaralıya hizmet verme kapasitesine sahip bulunmadığının altını çizen doktorlar, binlerce kişinin canını kurtarmak için herkesten yardım beklediklerini vurguladılar.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Sözcüsü Muhammed el-Biltaci, Anadolu Ajansı aracılığıyla dünyaya yardım çağrısında bulundu.

Biltaci, "Herkesten ve her yerden yardım bekliyoruz. Uluslararası Kızılhaç Teşkilatı'ndan doğrudan başlarına isabet eden gerçek mermiyle yaralanan yüzlerce kişinin hayatının kurtarılması için harekete geçmesini bekliyoruz" dedi.

Mısır makamlarından gece yaşanan olaylarda ölen ve yaralananlarla ilgili resmi açıklama yapılmazken, hastane kaynakları 150'ye yakın kişinin öldüğünü, bin kişinin yaralandığını bildirmişti.

YARALILARI ALACAK YER OLMADIĞI İÇİN BASIN MERKEZİ REVİRE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Rabiatul Adeviyye Meydanı'ndaki sahra hastanesi basın sözcüsü Yusuf Tal'at, yaralılar nedeniyle sahra hastanesinin "dolup taştığını" ve artık daha fazla yaralı kabul edilmesinin mümkün olmadığını ifade eden Tal'at, bu nedenle basın merkezinin de "yaralı kabul" birimine dönüştürüldüğünü söyledi.

YORUMLAR 5
  • oktay çıkmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    dünya size yardım etmez. dünya size yardım etmez çok güzel kullanıldınız ve köşeye atıldınız mursi ve yandaşları siz mubarek denen adamı devirirken abd den avrupadan destek alırken sonunuzu görmediniz hep derim islami iktidarlar oyuna geldıklerını asla anlamazlar
    Cevapla
  • Remzi remzi 10 yıl önce Şikayet Et
    Remzi Siverek. Allah münafıklarıda islah etsin. Yarabbi müslüman kardeşlerimize sen yardım et. Senden başka sığınılacak kimse yoktur.
    Cevapla
  • Abdul melikhan 10 yıl önce Şikayet Et
    RAMAZANI ŞERİF TEYİZ PİSLİK DÜŞÜNCELERDEN UZAK DURUN..... Suriye Mısır neresi olursa olsun bizim atalarımızın hiç birisi ramazan ayında saygıdan ötürü savaşmamış ortalığa saldırmamış sessiz kalmamızın sebebi düşmanlarımız daha nekadar kahpeleşteğini görmek ve açığını iyi yakalamak....
    Cevapla
  • CEVAT ÖNER 10 yıl önce Şikayet Et
    meymenetsiz sisi, yanına kar mı kalacak o mazlum kanları?. bir insan dahası bir müslüman nasıl kardeşine kurşun sıkabilir, onu böyle perişan duruma düşürebilir? tamam darbecisin, zalim ve hainsin ama sinende vicdan kırıntısı da mı yok?
    Cevapla
  • CENGİZ AKGÜL 10 yıl önce Şikayet Et
    VEBALİ VAR KARDEŞİMİN. bu katliama sayın hükümet neden kayıtsız kalıyor. ölen her kardeşimin vebali tüm hükümet yetkililerine ve sayın başbakanımıza, suriye, mısır, libya, gazze v.s. hep müslümanlar ölüyor neden susuyoruz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
1 Mayıs’ta polis tekmeleyen provokatör Basel’miş!
Yine başıboş sokak köpeği saldırısı! Dehşete düşüren o anlar kameralara böyle yansıdı