Katliamda öldürülenlere "intihar" raporu

Mısır'da güvenlik güçlerince öldürülen darbe karşıtlarının cenazelerinin otopsilerinde ölüm nedeni "intihar" olarak gösterildi. Yakınlarının cenazesini almaya gelen kişilere ateş açıldı

Katliamda öldürülenlere "intihar" raporu
Katliamda öldürülenlere "intihar" raporu
GİRİŞ 15.08.2013 21:46 GÜNCELLEME 16.08.2013 09:45
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Mısır'da darbe karşıtlarının düzenlediği kitlesel oturma eylemlerini sonlandırılırken hayatını kaybedenlerin yakınları İman Mescidi ve Kahire Adli Tıp Kurumu'ndan cesetlerini almaya geliyor. Katliamda öldürülenlerin resmi ölüm nedeni, "intihar" olarak gösteriliyor.

CENAZE YAKINLARINA ATEŞ AÇILDI

Gözaltında tutulan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin sözcüsü Alaa Mustafa haber7.com'a yaptığı açıklamada kuşatma haberini doğruladı. Alaa Mustafa camide bugün cenaze töreni düzenlemek üzere bekletilen cesetlerle yakınlarının tehlike altında olduğunu söyledi.

Alaa Mustafa kuşatmayı gerçekleştirenlerin aralarında polis birliklerinin yanı sıra askerler de olduğunu vurguladı. Kuşatma bilgisini Darbeyi Ret Koalisyonu da twitter hesabıyla duyurdu. Darbecilerin sokağa çıkma yasağına karşı Cuma namazı sonrası yapılması planlanan cenaze törenlerini engellemek istediği açıklandı.

Kahire'nin güneyinde bulunan Rabia'tül Adeviyye Meydanı'ndaki protestolar güvenlik güçleri tarafından dağıtılırken gerçek mermi ve yanarak hayatını kaybedenlerin yakınları, meydana 1 kilometre mesafede olan İman Mescidi'nden yakınlarını almak için geliyorlar. Mescitten yapılan anonslarda hayatını kaybedenlerin isimleri okunuyor. Çok sayıda yanmış cesedin ailelerine ulaştırıldığı mescidin girişinde hayatını kaybedenlerin üzerinde çıkan kimliklerden cenaze sahiplerine ulaşılmaya çalışılıyor.

Mescidin dışında bekleyen kalabalık üzerlerinde uçan polis helikopterini görünce dua şeklinde sloganlar atarak, Cuma gösterilerini kastederek "Yarın görüşeceğiz" diye sloganı atıyor. Mescidin girişinde izdiham yaşanıyor, yakınlarını görmek isteyenler kapılarda beklerken, içerden çıkan cenazelere yol açmak için zaman zaman arbede yaşanıyor.

Adli Tıp Kurumu'nda ölüm nedeni "intihar"

Adli Tıp Kurumu'nda cenazelerini almak için gelen ailer ve yakınlarından izdiham yaşanıyor. Yakınlarını kaybetmenin acısıyla feryat eden aileler, otopsi merkezinin çıkışında kalabalığın tekbir ve dua sesleri içinde bekliyor.

Hayatını kaybedenlerden mühendis Muhammed'in (47) ve kendisinin soyismini vermek istemeyen yakını, cenazeleri almak için içeride kendilerine ölüm nedeni "intihar" yazılı rapor verildiğini, bu raporu imzalayarak cenazelerini alabileceklerinin söylendiğini anlattı. Muhammed, cenazelerini bekletmek istemeyen yakınların, yetkililerle yaşanan tartışmalar sonrasında imza atarak cenazelerini aldıklarını aktardı.

Cenazeleri bekleyen kızgın kalabalık, kendilerini görüntülemeye çalışan basın mensuplarına da tepki gösterdi.

Rabiatul Adeviyye Mescidi yanmış durumda

Rabiatul Adeviyye Meydanıyla aynı isimdeki yanan mescid askeri birlikler tarafından korunuyor. Meydandaki askerler, devlet televizyonuna yüzleri Mısır bayrağı renkleriyle boyanmış çocuklarla poz veriyor.

Meydan'da Sisi lehine atılan sloganlar dikkati çekerken, "Mısır başını kaldır" yazılı şapkalar satılıyor.

İsminin gizli kalmasını isteyen bir kişi, yaşananlarla ilgili görüşünü, AA muhabirine şöyle değerlendirdi: "Bunları ben yorumlayamam. Bunları yorumlayacak kişi Allah'tır."

YORUMLAR 14
  • rıza durur 10 yıl önce Şikayet Et
    allah sabır versin. allah müslümanlara akıl fikir ve güçbirliği versin.
    Cevapla
  • Mehmet Ali Samaci 10 yıl önce Şikayet Et
    Bu katliamin mimarlari Turkiye baglantili olabilir!. Sivas- Madimak olaylariyla benzerilikler tasiyor. madimakta kursunlanarak öldurulen insanlari yanarak öldu diye Malatyada bir hastane tutanak tutturmya calistilar ama o zamanki bas hekim bunu yapamayacagini acikladi ve hukumette kriz yasanmisti. o zamanin hukumet yetkilisi Erdak inönu bizzat malatyaya giderek bu isle ilgilendi bas hekime baski yapti ama basaramayinca cenazeleri Ankaraya nakil ettirdi orada sahte otopsi raporlari hazirlatmisti. Turkiyedeki sözde solcularin asli yahudi piyonlarinin sinsi sessizligi buradan kaynaklanmasin?
    Cevapla
  • anadolubeyi 10 yıl önce Şikayet Et
    FİRAVUN HORTLAMIŞ OLSA DA... Zafer, Allah yolunda yürüyenlerindir.
    Cevapla
  • CEVAT ÖNER 10 yıl önce Şikayet Et
    iman yoksunu kutsaliyeti olmayan kişilere bu tip ölümler öyle gelebilir. onlar hak için eli kanlı ve silahlı zalimlerin karşısına bedenlerini siper ederek şehit olan serden geçtilerin ölümünü işte ancak böyle ahmakça değerlendirirler...
    Cevapla
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِBismillahirrahmanirrahim. guneş balcık la sıvanmaz şehit olan insanlara intahar etti demek bu ancak yahudilerin aklına gelebilecek sinsi bir düşünce .. katliam akan kanlar raporlar ile saklanamaz . darbeye karşı direnen canını hiçe saymayan insanlara sayğı duyulur bu şekilde ithamları kınıyotum..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İlk yurt dışı ziyaretini Türkiye'ye yaptı! Ankara'da 6 kritik konuda imzalar atıldı...
Tekirdağ'da skandal görüntü! Belediye aracıyla dereye atık