Saldırıdan kaçan göstericiler camide mahsur kaldı

Mısır'da darbe karşıtı gösteride güvenlik güçlerinin saldırısından kaçan, aralarında Türk gazetecinin de bulunduğu 400 kadar gösterici camide mahsur kaldı.

GİRİŞ 17.08.2013 01:07 GÜNCELLEME 17.08.2013 13:46
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Mısır'da darbe karşıtı gösteride güvenlik güçlerinin saldırısından kaçan, aralarında yaralıların da bulunduğu 400 kadar gösterici camide mahsur kaldı. Mahsur kalan grubun içinde haber takibi için bölgede bulunan Türk gazeteci de var.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Ramses Meydanı'ndaki gösterilerde, güvenlik gaçlerinin müdahalesinden kaçan aralarında yaralıların da bulunduğu 400 kadar demokrasi yanlısı eylemci, meydanın yakınında bulunan ve geçici sağlık merkezi olarak da kullanılan El-Fetih Camisi'ne sığındı. İçeride gösterilerde hayatını kaybeden 2 kişinin cenazesinin de bulunduğu belirtildi.

Haber takibi için bölgeye giden Türk gazeteci Metin Turan da camide mahsur kaldığını belirtti.

AA muhabirinin telefonla ulaştığı Turan, "Şu anda caminin kapılarını kapattık. Etrafımız güvenlik kuvvetleri tarafından çevrildi. Buradaki insanlar ölümü bekliyor. Dışarıya çıkmak istedim, keskin nişancılar ve ordunun ateş edebileceği korkusuyla camidekiler beni bırakmadı" dedi.

YORUMLAR 5
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِBismillahirrahmanirrahim. çamiye sığınmaları çok yanlış bir durum şahsıma göre meydanda çamiyi kuranı yakan yahüdi çoçukları deyilmiydi .. kiliseye sığınsalar en azından papanın tepkisinden korkacaklarından kiliseye dokunmazlardı. her dinin seçilmiş bir lideri varken müslüman islam alemi başsız başsız koynunun sırtlanlar her gün bir parcasını alma müçadelesindeler .. ihtiras hırsa devam müslüman olarak bize yakışmaz ama devam
    Cevapla
  • Mevlana Sevgisi 10 yıl önce Şikayet Et
    Olaya hangi pencereden bakarsan farklı gözükür. . Olaya hangi pencereden bakarsan farklı gözükür, bizde de oldu, insanları itibarsızlaştırmak için bira içtiler diye suçlama yapmadılar mı yaptılar. Çoğumuz o göstericilere hatta küfür bile ettik. E şimdi Mısır devleti bişe uydurur, Bakınız teröristler Allah'ın evine girdi. Bakınız suçlular ellerindeki bıçaklar ve silahlar ile camide siper aldı. Sonra camiden çıkıp polisin üzerine saldırdı... Güçlü olan güçsüzü ezer. Adalet mi ? inanın siyasi adalet tüm ülkelerde çok zayıf. Allah güçlünün zulmünden korusun!
    Cevapla
  • İskender Melekli 10 yıl önce Şikayet Et
    DEMEK Kİ CAMİYE SIĞINMAK ALLAH'A SIĞINMAKMIŞ.. Camiye sığınanlara sevgi ve hoş görü ile bakmak lazım.İftira atmamak lazım.
    Cevapla
  • seyfettin 10 yıl önce Şikayet Et
    a s. Mısır'da yapılması gerekeni ben söyleyeyim; hiç zaman kaybetmeden oraya sadece Müslümanlardan oluşan bir ordu gönderilip durum düzetilmeli (Ceddimiz Osmanlı'nın yaptığı gibi). Yoksa 1000 yıl da geçse bu zulümler ve bu katliamlar bitmez... D-8 yeniden canlandırılmalı...
    Cevapla
  • bal-i_cibril 10 yıl önce Şikayet Et
    s a. Mısır'da şu an yapılması gereken, hem türk başbakanı hem ihvan yetkilileri, halkı sokaklara çıkmaması yönünde uyarmak . Dünya liderlerinin baskısı ile Mısır'da durum tekrar düzelecektir . Mısır ordusu eğer Türk ordusu gibiyse kesinlikle bir darbe daha olabilir . Halkın sokakta faşizan duygularla kışkırtılmış mısır askerinin karşısında olmasına gerek yok . Evlerinde ekonomik hayata katılmayarak, işe gitmeyerek, sivil direnişe devam edebilirler.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail medyasında Türk ambargosu analizi: Bizi çok zor günler bekliyor
3. Dünya savaşı çıkarsa müttefikimiz kim olsun? İşte dikkat çeken Türkiye detayı...