Kurban için hazırlıklar tamam

Cansuyu Derneği bu yıl dünyanın birçok yerinde yine ihtiyaç sahipleri için kurban kesecek. Peki nasıl kurban bağışlanır?

Kurban için hazırlıklar tamam
Kurban için hazırlıklar tamam
GİRİŞ 25.08.2015 16:27 GÜNCELLEME 25.08.2015 16:27

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği bu yıl da Kurban Bayramı’nda Türkiye başta olmak üzere Afrika, Asya, Ortadoğu, Balkanlar ve Kafkaslarda mazlum ve muhtaçlar için kurban kesecek. 25 ülke ve 60 farklı bölgede kurban organizasyonu yapacak olan dernek bütün kesimleri tek tek kayda alıp daha sonra görüntüleri bağışçılara internet sitesi üzerinden ulaştıracak. Geçen yıl yurt içinde ve dünyanın çeşitli bölgelerinde düzenlediği kurban organizasyonları ile muhtaçların yüzünü güldüren Cansuyu, bu yıl da mazlum ve yoksulları sevindirecek. 

KURBAN BEDELLERİ BÖLGELERE GÖRE BELİRLENDİ

Bir yıl boyunca evlerine hiç et girmeyen muhtaçlara hayırseverlerin kurbanlarını ulaştıracak olan Cansuyu, bu yıl ülke ve bölgelere göre, bölgelerdeki kurban fiyatları göz önüne alınarak beş farklı kurban bedeli belirledi. Buna göre belirlenen kurban bedelleri şöyle; Afrika 340 lira, Asya 390 lira, Çeçen Kampları ve Balkanlar 550 lira, Türkiye, Filistin Kampları, Türkmen Kampları ve Suriye Kampları 620 lira ve abluka altındaki Gazze 1000 lira olarak belirlendi. 

HAZIRLIKLAR BİTTİ

Hangi bölge ve ülkede ne kadar kesim yapılacağını mağduriyet ve muhtaçlık durumuna göre tespit eden Cansuyu Derneği,  kurban kesimi yapılacak bölge ve ülkelerdeki partner kurum ve kuruluşlar ile irtibat kurdu.  Kurbanlıklar, Cansuyu’nun görevlendireceği kişiler tarafından satın alınacak ve Kurban Bayramı’nın 3. gününün ikindi vaktine kadar belirlenen noktalarda kesilerek muhtaçlara et olarak dağıtılacak. 

BAĞIŞLAR NASIL YAPILACAK? 

Kurbanlarını Cansuyu’na bağışlamak isteyen yardımseverler kurban bedellerini Cansuyu Derneği’nin banka hesap numaralarına havale yoluyla ya da www.cansuyu.org.tr internet adresinden kredi kartı yolu ile bağışlayabilecekler. Ayrıca kurban bağışı yapmak isteyenler kurban bedellerini makbuz karşılığı temsilciliklere elden teslim edebilecekler.  Parayı havale ederken adına kurban kesileceklerin ad, soyad, cep telefonu ve kurbanın ne kurbanı olduğu (vekalet, adak, akika, şükür) bilgilerinin banka dekontunun açıklama kısmına yazılması, kurban kesimi yapıldıktan sonra kendilerine mesajla bilgi verilmesi açısından önem arz etmektedir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Eda Nur'un cemevindeki cenazesine CHP'den katılım olmadı! İBB kan parası mı teklif etti?
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler