Hollande ve Putin Suriye'yi görüşecek

François Hollande, yarın Elysee Sarayı'nda, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Suriye ile ilgili son gelişmeleri görüşecek.

Hollande ve Putin Suriye'yi görüşecek
Hollande ve Putin Suriye'yi görüşecek
GİRİŞ 01.10.2015 19:00 GÜNCELLEME 01.10.2015 19:00

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, yarın Elysee Sarayı'nda, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Suriye ile ilgili son gelişmeleri görüşecek.

Elysee Sarayı kaynaklarına göre, Ukrayna krizi ile ilgili olarak Fransa, Almanya, Rusya ve Ukrayna liderleri ile yapılacak dörtlü zirve öncesi bu ikili görüşme gerçekleşecek.

Aynı kaynaklara göre bu görüşmede Hollande, Putin'den Rusya'nın, Suriye'de sadece terör örgütü DAEŞ'i vurmasını isteyecek. Suriye'de Esed rejiminin görevden ayrılmasını öngören bir siyasi geçiş dönemine geçilmesi şartı yine Paris'in dayatacağı ön koşullar arasında yer alacak. Yine Esed güçlerinin kimyasal silah kullanımının önüne geçilmesi konusunda Rusya'nın desteği istenecek.

Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian, dün Rus uçaklarının Suriye'de terör örgütü DAEŞ hedeflerini vurmadığını savunmuştu.

Meclis'te konuşan Le Drian, ''Rus uçakları, Suriye'de hava operasyonu düzenledi, ancak ilginç bir şekilde DAEŞ hedeflerini vurmadı''demişti.

Konu ile ilgili basın mensuplarına açıklama yapan ancak isminin açıklanmasını istemeyen bir Fransız diplomatik kaynak ise, Rus uçaklarının Suriye'deki diğer muhalif grupları hedef aldığını bildirmişti.

Fransız savaş uçakları, geçen hafta ilk kez Suriye'nin doğusunda DAEŞ'e mevzilerini vurmuştu.

Fransız savaş uçakları, 8 Eylül'den bu yana Suriye'de DAEŞ hedefleri üzerinde keşif uçuşları gerçekleştiriyordu. Fransa, Irak'taki DAEŞ hedeflerine yönelik hava saldırılarına katılıyor, ancak "Esed rejimini güçlendireceği" gerekçesiyle Suriye'deki hava operasyonlarına katılmıyordu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
100 bin TL'ye işçi bulamıyorlar! Ev alan patron bile var
Özgür Özel'den 'boş koltuk' tartışmalarına ilişkin ilk açıklama