Rusya'ya 7 ülkeden ortak çağrı: Derhal son ver

Türkiye, ABD, Almanya, İngiltere, Fransa, Katar ve Suudi Arabistan yayınladıkları ortak bildiri ile Rusya'ya, Suriye çarısında bulundu.

Rusya'ya 7 ülkeden ortak çağrı: Derhal son ver
Rusya'ya 7 ülkeden ortak çağrı: Derhal son ver
GİRİŞ 02.10.2015 05:53 GÜNCELLEME 02.10.2015 14:37
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Rusya'nın, Suriye'deki hava operasyonlarına ilişkin Türkiye, ABD, Almanya, İngiltere, Fransa, Katar ve Suudi Arabistan ortak bildiri yayınlayarak, Rusya'ya, Suriye muhalefetine ve sivillere yönelik saldırılarına derhal son vermesi ve DAEŞ'le mücadele çabalarına odaklanması çağrısı yaptı.

Yedi ülke tarafından yapılan ortak bildiride, Rusya'nın sivilleri hedef almasından endişe duyulduğu kaydedilerek, şu ifadelere yer verildi:

"ABD, Almanya, Birleşik Krallık, Fransa, Katar, Suudi Arabistan ve Türkiye hükümetleri olarak, Rusya Federasyonu'nun Suriye'deki son askeri faaliyetleri hakkında aşağıdaki hususları beyan ederiz:

Rusya Federasyonu'nun Suriye'ye askeri yığınağından ve özellikle Rus Hava Kuvvetleri'nin dünden beri Hama, Humus ve İdlib'de sivil kayıplara sebep olan ve hedef olarak DAEŞ'i almayan saldırılarından derin kaygı duyuyoruz.

Gerilimi tırmandıran bu askeri faaliyetler, aşırıcılığın ve radikalleşmenin daha fazla körüklenmesinden başka hiçbir amaca hizmet etmeyecektir. Rusya Federasyonu'na, Suriye muhalefetine ve sivillere yönelik saldırılarına derhal son vermesi ve DAEŞ'le mücadele çabalarına odaklanması çağrısında bulunuyoruz."

Rusya'nın, Humus'ta düzenlediği hava saldırısında 36 sivilin hayatını kaybettiği belirtilmiş, Rusya ise bu raporları yalanlayarak, Suriye'deki hedeflerinin DAEŞ ve diğer terör örgütleriyle mücadele olduğunu savunmuştu.

Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu da dün yaptığı açıklamada, Türkiye'nin sivillerin hedef alındığı bilgileri nedeniyle kaygılı olduğunu bildirmişti.

YORUMLAR 43
  • Yavuz 8 yıl önce Şikayet Et
    Tüm dünya Suriye'ye toplanmış Türkiye'yi sarmak için savaşıyor ülkemiz seyrediyor...
    Cevapla
  • anti satan 8 yıl önce Şikayet Et
    bence ruslarda bir bildiri yayınlayıp suriyede 500 bin kişi öldürdünüz derhal buna son verin demeli vallahi çok komiksiniz.
    Cevapla
  • B. Ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Artık Suriyede fiilen 3. Dünya savaşı yaşanmaktadır. Rejimi destekleyen İran, Rusya, Çin bir tarafta rejim karşıtı Abd, Türkiye, İngiltere, Fransa diğer tarafta. Bildiğim kadarıyla Çin hariç bütün bu saydığım ülkelerin ya uçak ve silahları ya da askerleri Suriyede faaliyet göstermekte. Uzun lafın kısası Ya esed gider Türkiye kazanır ya esed kalır İran kazanır ve bölgesel güç bu savaşın kazananı olacaktır...
    Cevapla
  • cuneyt beyaz 8 yıl önce Şikayet Et
    hani ABD İngiltere hepakp ye karşı idi ne iş ortak deklerasyon
    Cevapla
  • ÜSKÜDARLI 8 yıl önce Şikayet Et
    2006'da İran ve Suriye'nin desteğinde Hizbullah, İsrail'e tarihinin en büyük yenilgisini tattırdı; Hamas inanılmaz hamleler yapıyordu. Buna izin verilmeyeceği belliydi. Bir sene sonra rahmetli Erbakan Hoca mealen şunu demişti: “İsrail, Hizbullah'tan aldığı yenilginin intikamını alacak. Bu da Suriye'nin çökertilmesiyle olacak ki dikkat edin, bu işte Türkiye alet olarak kullanılacaktır.” Hoca'nın dediği oldu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şaban Sevinç: Atatürk'e rahmetli demeyin
Sivas'ta geceye damga vuran penaltı: F.Bahçe ligin dışına itilmiştir