İşte dünyanın konuştuğu operasyonun görüntüleri

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye’de terör örgütü IŞİD’e ait komuta merkezlerini vurma anını yansıtan videoyu yayınladı.

GİRİŞ 01.10.2015 08:15 GÜNCELLEME 01.10.2015 10:53
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Rusya ile ABD bu kez de Suriye'deki IŞİD nokları için karşı karşıya geldi. Rusya Savunma Bakanlığı, Rus savaş uçaklarının Suriye'deki IŞİD noktalarını vurduğunu duyurdu. ABD Savunma Bakanı Ashton Carter ise Rusya'nın Suriye'deki vurduğu alanların muhtemelen DAEŞ güçlerinin bulunmadığı alanlar olduğunu iddia etti.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tümgeneral İgor Konaşenkov, Rusya Havacılık ve Uzay Kuvvetleri'ne bağlı savaş uçaklarının Suriye'de terör örgütü IŞİD'e ait 8 tesisi vurduğunu açıkladı. Konaşenkov, Suriye dağlarında yer alan IŞİD komuta merkezlerinin tamamen imha edildiğini açıtladı.

GÖRÜNTÜLERİ YAYINLANDI

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye’de terör örgütü IŞİD’e ait komuta merkezlerini vurma anını yansıtan videoyu yayınladı. Bakanlığın resmi internet sitesinde yayınladığı videoda, Suriye’nin dağlık bölgesinde terör örgütü IŞİD’e ait komuta merkezlerini vurma anını gösterdi. Videonun altında yer alan bilgide, Rusya Havacılık ve Uzay Kuvvetleri’ne bağlı savaş uçaklarının Suriye’de terör örgütü IŞİD’e ait 8 tesisi vurduğu bildirildi. Toplamda 20 uçuş düzenlediği belirtildi.











ABD'DEN RUSYA'YA YALANLAMA

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Rusya'nın Suriye'de muhtemelen DAİŞ güçlerinin bulunmadığı alanlara hava saldırısı yapmış göründüğünü söyledi. Carter, Pentagon'da düzenlediği basın toplantısında Rusya'nın Suriye'de başlattığı hava operasyonuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Rusya'nın bir taraftan DAİŞ'e karşı savaşma diğer taraftan da Esed rejimini destekleme niyeti ortaya koyduğunu belirten Carter, "DAİŞ'e karşı savaşırken diğer yandan da buna paralel olarak siyasi değişim için gayret göstermemek, sadece Suriye'de iç savaşı daha da tırmandırma riskini doğurur ve beraberinde de Moskova'nın kaygı duyduğunu iddia ettiği aşırıcılığı ve istikrarsızlığı getirir. Dolayısıyla bu yaklaşım, daha önce söylediğim gibi, ateşin üzerine benzin dökmekle eşdeğerdir" dedi.

Bakan Carter, bir gazetecinin "(Rusların) Hava saldırılarının DAİŞ militanlarının bulunmadığı bir bölgede düzenlendiğini mi düşünüyorsunuz?" sorusunu, "Bilgiyi doğrulama konusunda dikkatli olmak isterim, ama öyle görünüyor ki, bunlar (hava saldırıları) muhtemelen DAİŞ güçlerinin bulunmadığı bölgelerde oldu" şeklinde yanıtladı.

YORUMLAR 29
  • Tunali 8 yıl önce Şikayet Et
    Bizim ucaklar niye böyle güzel resim cekemiyor.
    Cevapla
  • YasinBaba 8 yıl önce Şikayet Et
    rusyada halk bize ne suriye'den suriye'de ne işimiz var diyor mu?
    Cevapla
  • HASO 8 yıl önce Şikayet Et
    rusya akdenizde hakimiyet kurmak istiyor israil rum kesimi mısırla birlikte
    Cevapla
  • merakli 8 yıl önce Şikayet Et
    abi adamlarin kamerasi cok net gösteriyor bizimki niye bulanik bulanik gösteriyor?
    Cevapla
  • ömer 8 yıl önce Şikayet Et
    bu öyle büyük pilanki insanlarin kafasini isd üstune yovunlu salayp büyük israil yolunun aclmasina yapilan operesyonlardir cok dikt etmemiz gereken olaylari iyi analiz yapmaliyz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan 'Kapımız açık' demişti! Özgür Özel'den açıklama!
Mavi Balina’dan sonra ‘SimSimi’ tehlikesi! Hedefinde çocuklar var…