Rus akademisyen: Rusya akılsız insanlarla dolu!

Rusya’nın ünlü akademisyeni Zapesotskiy, “Ülkemizde pek çok akılsız aktivist ve bürokrat var” dedi.

Rus akademisyen: Rusya akılsız insanlarla dolu!
Rus akademisyen: Rusya akılsız insanlarla dolu!
GİRİŞ 15.12.2015 11:52 GÜNCELLEME 15.12.2015 11:52

Rusya'nın St. Petersburg İnsan ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Rektörü Aleksandr Zapesotskiy, Rus Komsomolskaya Pravda gazetesinde kaleme aldığı makalesinde Türk-Rus gerilimini değerlendirdi. Rusya’da akılsız ve terbiyesiz vatandaşların oldukça aktif olduğunu kaydeden Zapesotskiy, “Misal olarak, kafe sahibi olan bir Türk vatandaşı, hayatını yitiren Rus pilota bağış yapmaya karar vermiştir. Sosyal paylaşım sitelerinde bahse konu kafe sahibi hakkında olumsuz ifadelerde bulunmaya hazır olan bir sürü yurttaş çıkmıştır. Şükranlarını sunacaklarına, hoş olmayan bir tavır sergilemişlerdir” ifadelerini kullandı. 

“TUHAF RUS MEMURLAR” 

Rus memurların da, çok tuhaf faaliyetlerde bulunduğunu belirten Zapesotskiy, “Kuban’da tarım fuarına katılmış olan 39 kişi tutuklanmıştır. 26 Türk vatandaşı Stavropol’da ve 16 Türk vatandaşı Kuzey Osetya’da göz altına alınmıştır. Artistik patinajcılar sınır dışı edilmiştir. Türk turistlere, öğrencilere, mühendislere ve mimarlara problemler çıkarılmaktadır. Bu memurlar, bu davranışlarını basına da bildirmektedirler. Gazeteciler de, bahse konu ‘başarıları’ büyük sevinçle geniş okuyucu kitlesine iletmektedirler” ifadelerini kaleme aldı. 

“NİYE BUNU YAPALIM?”

Rektör Zapesotskiy yazısını şöyle sürdürdü: “Milletvekilleri de, memurlara nazaran geride kalmamaya çalışarak, Türk öğrencilerin sınır dışı edilmesini, Türk dizilerinin yasaklanmasını ve yıllardır Rusya’da çalışan, vergi ödeyen ve Rus vatandaşlarına iş imkanı sağlayan Türk şirketlerinin kapatılmasını talep etmektedirler. Restoranlar, içinde Türk kelimesi içeren isimlerini hızlıca değiştirmeye çalışmaktadırlar. Moskova’da Türk Bilim Merkezi kapatılmıştır. Gazeteciler, üniversitemizi arayarak, Türk öğrencileri kovup kovmadığımızı merak etmekteler. Biz ise; ‘Hayırdır? Niye bunu yapalım?’ diye cevap vermekteyiz.”

“REKLAM YAPIYORLAR” 

Aleksandr Zapesotskiy son olarak şu eleştirilerde bulundu: “Başkan Putin’in, Türk halkı için ‘İyi, çalışkan, yetenekli’ ifadelerini kullandığını hatırlatmak isterim. Ancak, ülkemiz çok büyük; akılsız aktivistler de, bürokratlar da, kendi reklamını yapmak isteyenler de yeterince var.” 

KAYNAK: VAHDET
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Suudilerden Türk şirkete 'çılgın' teklif! İspanyol, İtalyan ve Çinlileri geride bıraktı
Türkiye gizli tutuyor, dengeler değişecek! Ankara, Batı ve İran'ın elini kolunu bağladı