Kızını istemiş ama kabul etmemiş

Kaddafi'nin, oğlu Seyfülislam'ı Putin’in kızlarından biriyle evlendirmeye niyetlendiği ama Putin'in bu isteği reddettiği ortaya çıktı.

Kızını istemiş ama kabul etmemiş
Kızını istemiş ama kabul etmemiş
GİRİŞ 03.01.2016 05:19 GÜNCELLEME 03.01.2016 05:19
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Arap Baharı'nın koltuğundan ve canından ettiği eski Libya Devlet Başkanı Muammer Kaddafi’nin, vârisi olarak belirlediği ikinci oğlu Seyfülislam'ı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kızlarından biriyle evlendirmek istediği ortaya çıktı. Kaddafi’nin danışmanlarından Muhammed Abdülmüttalib El Huni, Kaddafi’nin Rusya ile bu ''siyasi evlilik'' üzerinden ilişkilerini geliştirmeye çalıştığını söyledi. 

El Arabiya'ya konuşan Kaddafi'nin eski danışmanı, Libya liderinin bu düşüncesini Vladimir Putin'e de açtığını söyledi. El Huni, ''Kaddafi bu konuda Putin'le konuştu, ama Rusya devlet başkanı bu teklife şaşırdı ve kızının Seyfülislam'ı tanımadığını söyledi'' diye aktardı.

Kaddafi, 2011 yılında bölgeyi saran Arap Baharı dalgasında koltuğundan olmuş daha sonra ülkesinde yakalanarak öldürülmüştü. Oğlu Seyfülislam ise Kaddafi öldürüldükten sonra muhalifler tarafından Libya’nın güneyindeki Sebha bölgesinde Zintan'da yakalanıp tutuklanmıştı.

Geçtiğimiz temmuz ayında da Trablus'ta bir mahkeme, Seyfülislam için gıyabında idam cezası vermişti. Seyfülislam Kaddafi, hâlâ Zintan'daki milislerin elinde bulunuyor.

YORUMLAR 2
  • üsame 1500 ladin 8 yıl önce Şikayet Et
    yenimi ortaya çıkıyor evlenseydi kaddafi demekki rusyaya kaçacaktı.
    Cevapla
  • Hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    Hahahaha:DDDD
    Cevapla
DİĞER HABERLER
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor