Rus lider düşmanlığı abarttı!

Rusya Başbakanı Medvedev tatil yapmak isteyen vatandaşlarına Antalya’yı değil, kutupları tavsiye etti.

Rus lider düşmanlığı abarttı!
Rus lider düşmanlığı abarttı!
GİRİŞ 07.01.2016 09:46 GÜNCELLEME 07.01.2016 09:46
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Rus Hükümeti, yurtdışına seyahat imkanı azalan Rus tatilcilere kuzey kutup bölgeleri dahil olmak üzere ülke içinde tatil yapmaları tavsiyesinde bulundu.

İÇ TURİZMİ CANLANDIRMA ÇABASI

Rus hükümeti, Türkiye’ye uygulanan yaptırımlar ve Mısır’da Rus yolcu uçağının düşürülmesinin ardından ülke içi turizmi daha cazip hale getirmeye çalışıyor. Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, Soçi’de iç turizm konulu bir toplantıda yaptığı konuşmada Rus turistlere yurtdışı tatili yerine aralarında kuzey kutup bölgelerinin de bulunduğu iç turistik imkanları değerlendirmeleri çağrısı yaptı.

Medvedev, Türkiye’nin Akdeniz sahilini tercih eden Rus turistlere, geçen yıl 184 milyon Rus’tan yaklaşık 50 milyonunun kendi ülkesinde tatil yapmayı tercih ettiğini belirterek, “Ülkemizde turizmi geliştirmek için büyük potansiyele sahibiz. Ve buradaki tüm yeni fırsatları kullanmalıyız” diye konuştu. Rus hükümetinin Türk seyahat şirketlerine uyguladığı yaptırımlar nedeniyle Türkiye’ye giden Rus turist sayısının büyük ölçüde azalması bekleniyor.

ACENTELERE TEŞVİK SÖZÜ

Gelişmiş bir turizmin sadece bir ekonomi branşı değil, aynı zamanda bir ülkedeki yaşam kalitesinin göstergesi olduğunu belirten Medvedev, bölgelerin tarihi, sosyal yapısı ve kültürü, kuzeydeki kutup bölgesi, savaş ve sanayi tarihi konularında uzmanlaşmış seyahat acentelerine devlet teşviki sözü verdi.
 

KAYNAK: BUGÜN GAZETESİ
YORUMLAR 1
  • mkk 8 yıl önce Şikayet Et
    Sen yetmedin mi de orda yaşayan beyaz benzerini görmelerini istiyorsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: 25 kişinin öldüğü faciada kararlar açıklandı!
Çanakkale'de destanlaşan kahramanlar '57. Alay Vefa Yürüyüşü' ile anıldı