1128 akademisyene dış destek, Erdoğan'ı reddetti!

1128 akademisyenin imzaladığı bildiriye NoamChomsky ve Sloven filozof Slavoj Zizek'in de dahil onlarca yabancı akademisyenin de destek verdi

1128 akademisyene dış destek, Erdoğan'ı reddetti!
1128 akademisyene dış destek, Erdoğan'ı reddetti!
GİRİŞ 15.01.2016 10:28 GÜNCELLEME 15.01.2016 13:18
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Guardian, Barış İçin Akademisyenler Grubu'nun yayımladığı bildirinin ardından "entelektüellerin vatan hainliğiyle suçlandığını ve bildiriye imza atan akademisyenlerden Noam Chomsky'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetini reddettiğini" yazıyor.

YABANCI AKADEMİSYENLER DE PKK'YA DESTEK VERDİ

Grubun "Bu suça ortak olmayacağız" başlığıyla hazırladığı ve binden fazla akademisyen tarafından imzalanan metinde "devletin vatandaşlarına şiddet uyguladığı" belirtiliyordu.
"Türkiye Kürtlerle ilgili barış protestosu yapan akademisyenlere meydan okuyor" başlıklı haberde, 1200'den fazla akademisyenin imzaladığı bildiriye aralarında NoamChomsky ve Sloven filozof Slavoj Zizek'in de bulunduğu onlarca yabancı akademisyenin de destek verdiği söyleniyor.

Bildiriye imza koyan 1128 Türk akademisyenin "terör propagandasından, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek ve Türk kurumlarını ve cumhuriyetini aşağılamak" gibi suçlamalarla soruşturulduğunu söyleyen Guardian, suçlu bulunmaları halinde bir ila beş yıl arasında hapis cezası alabileceklerini yazıyor.

EĞER GİDERSEM ERDOĞAN'IN DEĞİL MUHALİFLERİN DAVETİYLE GİDERİM

Noam Chomsky'nin ise Guardian'a yolladığı bir elektronik postayla Erdoğan'ın davetini reddettiği kaydediliyor. Chomsky'nin "Türkiye'ye gitmeye karar verirsem, bu onun davetiyle değil daha önce sık sık olduğu gibi aralarında yıllardır ciddi bir saldırıya maruz kalan Kürtlerin de aralarında bulunduğu cesur muhaliflerin davetiyle olacak" dediği belirtiliyor.

kaynak: bbc

YORUMLAR 10
  • fikret 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu chomsky orjinal bir Siyonist nokta..
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Noam Chomsky sanki çok ihtiyacımız var'ya bu varlığa kendini nimetten sanan varlık bunun gibileri yüzünden zaten bu hallere girdik.
    Cevapla
  • canan 8 yıl önce Şikayet Et
    yahu bırakın bunları onlar desteklese nolurrrr desteklemese nolur kim ki onlar bir avuç çapulcu
    Cevapla
  • murat 8 yıl önce Şikayet Et
    Devir cennet mekan Abdülhamid zamanı değil.hepinizi yeneceğiz.Allah vaadi.
    Cevapla
  • halk 8 yıl önce Şikayet Et
    bu adamla ilgili öğrendiğim bilgilere lanet olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 18 ile son dakika uyarısı: Sel ve doluya dikkat!
Edanur'un ölümünde İBB çalışanı 4 kişiye gözaltı kararı