ABD: Baltık ülkelerine asker gönderin!

ABD, NATO’daki müttefiklerimizin de Baltık ülkelerine asker konuşlandırmasını destekliyor. ABD askerlerinin gücüne güç katmış olurlar

ABD: Baltık ülkelerine asker gönderin!
ABD: Baltık ülkelerine asker gönderin!
GİRİŞ 15.01.2016 15:02 GÜNCELLEME 15.01.2016 15:02

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Victoria Nuland, diğer NATO ülkelerini de Litvanya, Letonya ve Estonya'ya asker konuşlandırmaya çağırdı.

Litvanya’nın Trakai bölgesinde geleneksel "Kar Toplantısı"na katılan Nuland, gazetecilere açıklamada bulundu. 

ABD’nin Baltık ülkelerine ağır silah ve asker gönderilmesinin ardından bölgede güvenliğinin arttığını belirten Nuland, "ABD, NATO’daki müttefiklerimizin de Baltık ülkelerine asker konuşlandırmasını destekliyor. Bölgede bulunan ABD askerlerinin gücüne güç katmış olurlar" dedi.

Nuland, bir gazetecinin "Rusya Suriye krizinin çözümünde ortak mı, sorunun kaynağı mı?" şeklindeki sorusuna da "Rusya, Suriye’de kendi bakış açısına sahip. Büyük ölçüde Esed rejimini korumak adına farklı hedefler seçtikleri için endişelerimizi dile getirdik" yanıtını verdi.

Suriye’deki savaşı durdurmak için ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile Rus mevkidaşı Sergey Lavrov’un diyalog halinde olduklarını ifade eden Nuland, "Bu sadece Suriye için değil, tüm bölgeye ve Avrupa’ya sığınmacı akışını durdurmak için de çok önemli" diye konuştu. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başıboş köpek dehşeti devam ediyor! Yaşlı kadın tanınmaz hale geldi...
İsrail'in savunma maliyeti dudak uçuklattı