İsrail kendine bakmadı BM'yi terörle suçladı!

İsrail her gün öldürdüğü binlerce Filistinliyi düşünmednb BM genel sekreterini açıklamalarından dolayı teröre destek vermekle suçladı.

İsrail kendine bakmadı BM'yi terörle suçladı!
İsrail kendine bakmadı BM'yi terörle suçladı!
GİRİŞ 27.01.2016 09:34 GÜNCELLEME 27.01.2016 09:34

srail Başbakanı Benjamin Netanyahu ve İsrail'in BM Daimi Temsilcisi Danny Danon, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki Moon'u, yaptığı açıklamalarla "teröre destek vermekle" suçladı.

BAN Kİ MOON İSRAİL'İ UYARMIŞTI

BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon, İsrail'in Filistin topraklarında uygulamakta olduğu yerleşim faaliyetlerini sürdürmesinin Filistin halkı ve uluslararası topluma hakaret  öldüğünü belirtmesinin ve bu faaliyetlerin hemen durdurulması gerektiğini söylemesi İsrailli yetkilileri kızdırdı.

NATENYAHU TEPKİ GÖSTERDİ

Ban Ki Moon'un, BM'nin diplomatik geleneklerine göre alışılandan sert bir tepki koyduğu İsrail politikasına ilişkin açıklamalarına da, İsrail'den tepki geldi. İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon'un, BM Güvenlik Konseyi oturumundaki konuşması ile ilgili yaptığı açıklamada, Genel Sekreter'in açıklamalarının, teröre destek verdiğini, terörün adaleti olmadığını söyledi.

BAN NE DEMİŞTİ

BM Genel Sekreteri, Güvenlik Konseyi'nde düzenlenen oturumdaki İsrail yönetimini kızdıran konuşmasında şunları söyledi:

"Yarım yüzyılı bulan işgal altında, Filistinlilerin uğradığı ruhsal gerilim giderek artıyor. Her ne kadar bazen nefret ve aşırılığa varan davranışlara yol açsa da, baskı altında tutulan halkaların işgalciliğe karşı tepki göstermesi insanın doğasında vardır. İsrail'in Batı Şeria'daki uygulamaları, Filistin devletinin varlığını sürdürmesini, Filistin halkının onurlu olarak yaşamasını tehlikeye atıyor."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!