NATO'dan 'Rus jeti' açıklaması

Türk yetkililerinin sürekli uyarılarına rağmen bir Rus savaş uçağı dün Türk hava sahasını ihlal etti

NATO'dan 'Rus jeti' açıklaması
NATO'dan 'Rus jeti' açıklaması
GİRİŞ 30.01.2016 19:42 GÜNCELLEME 30.01.2016 20:04
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türk yetkililerinin sürekli uyarılarına rağmen bir Rus savaş uçağının Türk hava sahasını ihlal ettiğini belirterek, Rusya'yı sorumlu hareket etmeye ve NATO hava sahasına saygı göstermeye davet etti. 

Stoltenberg, yaptığı yazılı açıklamada, Rus savaş uçağının Türk hava sahasını ihlaline ilişkin, "Önceki olaylar, böyle bir davranışın ne kadar tehlikeli olduğunu göstermiştir" ifadesini kullandı. 

Rusya'yı sorumlu davranmaya ve NATO hava sahasına tam saygı göstermeye çağıran Jens Stoltenberg, açıklamasında şunları kaydetti:

"Rusya bu tür ihlallerin tekrar yaşanmaması için gerekli tüm tedbirleri almalıdır. Ankara ve Moskova arasında doğrudan teması memnuniyetle karşılıyor, serinkanlı olunması ve gerginliğin düşürülmesi çağrısı yapıyorum. NATO, Türkiye ile dayanışma içinde ve müttefikimiz Türkiye'nin toprak bütünlüğünü destekliyor. İttifak üyeleri, Türkiye'nin hava savunmasını güçlendirmeye devam ederken, Türkiye üzerinde erken uyarı uçakları AWACS varlığını artırmaya aralık ayında karar verdi. Bu karar, dünkü olaydan önce alındı."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 43
  • ferhat 8 yıl önce Şikayet Et
    Uyanın nato diye birşey yok hikaye hepsi nato dediğiniz ülkelerin ajanları doğuda pkk içinden çıkıyor. Pkk ufak bi başı sıkışsa almanya Fransa ya kaçıyor tüm nato ulkelerı pyd yı pkk yı desteklıyor eğitim veriyor ülkelerinde gizli gizlide yapmıyor hala nato deniyor. 2015 yılında başlandı Türkiye şişirilmeye gaza gelmeyip akıllı olalım türk devletleri ile her konuda birleşelim
    Cevapla
  • rest 8 yıl önce Şikayet Et
    Putin sinsi bir adam neden olsa KGB idi. Kafası çalışıyor gibi duruyor. Birşeyler yapmaya çalışıyor. Tedbirli olmak lazım.
    Cevapla
  • Vedat 8 yıl önce Şikayet Et
    Bir türk olarak kimseye bu zamanda güvenmiycen
    Cevapla
  • Türkhakkı 8 yıl önce Şikayet Et
    natoya güvenmeyen arkadaşlar 2.dünya savaşına bakmanı isterim abd ruslarla dost değildir düşmandır.Halada devam ediyor
    Cevapla
  • osman 8 yıl önce Şikayet Et
    Bla bla bla. NATO türkiye Icin hep aynısını yapıyor. Uyarı ayarı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor! Takmayan trafiğe çıkamayacak
Icardi'nin transfer olacağı iddia edilmişti! Tümer Metin: Beni aradılar