Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Rus Jeti' açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sınır ihlali yapan Rus savaş uçağı ile ilgili olarak 'Böyle devam ederse Rusya sonuçlarına katlanır' dedi.

GİRİŞ 30.01.2016 19:20 GÜNCELLEME 31.01.2016 00:33
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şili ziyareti öncesi havalimanında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

RUS JETİNİN SINIR İHLALİ

"Dün öğle saatlerinde (Rusya) Hava Kuvvetleri'ne ait olduğu tespit edilen bir savaş uçağı, bizim hava sahamızı ihlal etti. İngilizce ve Rusça olarak tüm ikazlara rağmen gerçekleşen bu ihlali Rusya'nın bölgedeki krizi tırmandırma çabasının bir sonucu olarak görüyoruz.

RUSYA SONUÇLARINA KATLANIR

İhlal edilen hava sahası aynı zamanda NATO hava sahası olduğu için konu NATO'nun da takibindedir. Zaten bizden önce NATO bu tespiti yapmış bulunuyor. Rusya, Türkiye'nin egemenlik haklarına yönelik bu ihlallerine devam etmesi halinde sonuçlarına katlanmak mecburiyetinde kalacaktır

RUS BÜYÜKELÇİSİ, DIŞİŞLERİNE ÇAĞRILDI

Bu tür sorumsuz adımların, ne Rusya Federasyonu'na, ne NATO-Rusya ilişkilerine, ne de bölgesel ve küresel barışa faydası yoktur, tam tersine ciddi zararı vardır. Bütün bu hususlar, dün akşam Dışişleri Bakanlığımıza davet edilen Rusya Büyükelçisine açıkça anlatılmış, yaşanan olaylar şiddetle protesto edilmiştir. Bu arada da ben Dışişleri Müsteşarımıza, Rusya tarafıyla görüşün, 'Sayın Putin ile bizzat görüşmek isterim' demişimdir. O andan bu ana kadar henüz kendilerine ilettiklerini fakat oradan bir dönüş olmadığını, bizim Büyükelçiliğimiz buraya bildirmiştir."

Bölgede birçok Bayırbucak Türkmenlerine ait köyler vurulmuştur ve vurulmaya devam ediyor. Üç bin kişi şu anda bizim tarafımıza geçiyor. Şu anda planlamaları yapıldı, yerleşimleri de bir taraftan sağlanıyor. Bununla ilgili olarak her türlü tedbirimizi aldık. Özellikle şu anda Başbakan Yardımcımız Yalçın Akdoğan'ın AFAD'la birlikte orada yapılan çalışmalarda gelen bütün soydaşlarımızı, mültecileri de yine bu kamplarda ağırlamanın hazırlığı içerisindeyiz.
 

KAYNAK: HABER7, AJANSLAR
YORUMLAR 63
  • HAYBER 8 yıl önce Şikayet Et
    İcraat isterük devletlüm, İCRAAT.
    Cevapla
  • Davut 8 yıl önce Şikayet Et
    Daha Önceki Düşürülen Rus Uçağında Bizi Savaşa Sokacak Diyen İcraatçılardanmısın.
    Cevapla
  • Poyraz 8 yıl önce Şikayet Et
    Akıllı olmak lazım
    Cevapla
  • yolcu 8 yıl önce Şikayet Et
    hemen indirsinler su dinsizi bakalim ne yapacaklar .
    Cevapla
  • Diyarbekirli 8 yıl önce Şikayet Et
    Erdogan Amca Arkandayiz,Allahtan Baska Korkumuz Yok Evvel Allah,Kurtulus savasinda Düsmani nasil Denize Dökdüysek aynisinida Bugünde yapariz.
    Cevapla
  • Ömer 8 yıl önce Şikayet Et
    Rusya sadece kışkırtma yapıyor varsın yapsınlar sınır ihlalleri bişey kazandırmaz çokşey kaybettirir onlara
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!