Rus uçağı Türk hava sahasını ihlal etti

Dışişleri Bakanlığı, Rus savaş uçağının dün Türk hava sahasını ihlal ettiğini açıkladı

Rus uçağı Türk hava sahasını ihlal etti
Rus uçağı Türk hava sahasını ihlal etti
GİRİŞ 30.01.2016 17:56 GÜNCELLEME 31.01.2016 01:26
Bu Habere 206 Yorum Yapılmış

İşte Dışişleri Bakanlığı'nın açıklama;

​Dün (29 Ocak 2016) TSİ 11:46’da RF (Rusya Federasyonu( Hava Kuvvetlerine ait bir adet SU-34 uçağı Türk hava sahasını ihlal etmiştir.

RUSÇA VE İNGİLİZCE İKAZ

İhlal öncesinde, RF uçağı, Türk hava radar unsurlarınca defalarca Rusça ve İngilizce ikaz edilmiştir.

Ülkemizce ve NATO tarafından yapılan açık uyarılara rağmen, bu ihlal de RF’nin sorunların tırmanmasına yönelik eylemlerinin yeni ve somut bir göstergesidir.

RUSYA'YA AÇIK VE NET ÇAĞRI

RF’ye, Türk hava sahasının, dolayısıyla NATO hava sahasının ihlal edilmemesi konusunda sorumlu davranmak için açık ve net çağrıda bulunuyoruz. Bu tür sorumsuzca davranışlar sonucunda ortaya çıkabilecek arzu edilmeyen vahim gelişmelerin sorumluluğunun bütünüyle RF’ye ait olacağını bir kez daha vurguluyoruz.

RUS BÜYÜKELÇİ BAKANLIĞA ÇAĞRILDI

Bu hususlar dün akşam Bakanlığımıza davet edilen RF Büyükelçisine tekraren ifade edilmiş, bahsekonu ihlal kuvvetle protesto edilmiş ve kınanmıştır.

YORUMLAR 206
  • Ruhi 8 yıl önce Şikayet Et
    Büyük oyunlar oynanıyor. Aman dikkat edelim
    Cevapla
  • Vatandas 8 yıl önce Şikayet Et
    Burdan Deletbüyüklerine sesleniyorum: Lütfen Rusyanin Provakasyonlarina gelmeyelim ve Amerikanin desteginede fazla güvenmeyelim. Rusya suan tabiri caizse (uygulanan Ambargolar ve düsen Petrol fiyatlari sebebiyle) köseye sikismis Kedi gibi her yöne saldirabilecek durumda. Provakasyona gelmeyelim ve siyonist baronlarin (Rotschildler, Rokefeller vs.) ve Küreselcilerin (Neoconcular vs.) tuzagina düsüp son 780 000 Km karelik topraklarimizi da kaybetmeyelim, sakin ve serin kanli hareket edelim! Birakalim Putinin Rusyasini kendi haline, o zaten böyle giderde cok sürmeden kendiliginden cöküp parcalanacaktir !!!!!
    Cevapla
  • kadir 8 yıl önce Şikayet Et
    Vurun su ruslari hava sahamiza gireni indir.. haa vurmayacaksan ver türkmen kardeslere güzel bi hava savunma sistemi onlar bari vursun bir avuc türkmen mücahitler kadar olamadik.. yeter artik zalime dur demenin zamani geldi geciyor.. is isten gectikden sonra müdahale olacak...
    Cevapla
  • ferhat s 8 yıl önce Şikayet Et
    siz önden buyrun kadir bey
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    amaç uçaklarını tekrar düşürtüp pyd denen hain topluluguyla bir olup fıratın batısına geçmek bence türkmenlere gerekli mühimmat verilip rus uçaklarının düşürülmesi
    Cevapla
  • fatih 8 yıl önce Şikayet Et
    ben anlamıyorum bizim kameralatımız yokmu şu kadar şu sanıyede su kadar mesafe girdi şu saniyr kaldı ve cıktı diye ceken bir kameramız yokmu bütün insanlar görsünleryaa
    Cevapla
  • Hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu kez neden vurmadık. angajman kurallarımız mı esnedi.
    Cevapla
  • mantık 8 yıl önce Şikayet Et
    savaş mı ıstıyorsunuz?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Almanya'dan silah ihracatı adımı! Hükümete flaş İsrail çağrısı
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Özel'i kabulüne ilişkin açıklama