Der Spiegel Türkiye'yi kapak yaptı

Alman Der Spiegel Dergisi, bugünkü sayısında Türkiye'yi kapağına taşıdı.

Der Spiegel Türkiye'yi kapak yaptı
Der Spiegel Türkiye'yi kapak yaptı
GİRİŞ 16.04.2016 00:38 GÜNCELLEME 16.04.2016 11:43
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Türkiye'ye düşmanlığıyla bilinen Der Spiegel kapağında, ZDF'de yayımlanan "Neo Magazin Royale" adlı programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içeren şiiri okuyan mizahçı Jan Böhmermann'ın fotoğrafını kullandı.

Böhmermann'ın kafası Türk bayrağındaki hilalin ortasına yerleştirildi. Derginin kapağında ayrıca, "Böse, böser, Böhmermann- Kötü, daha kötü, Böhmermann" ifadesi kullanıldı.

Alt başlıkta ise, "ZDF-Skandal, Staatsaffaere, persönliche Tragödie- ZDF Skandalı, Devlet meselesi, Kişisel trajedi" ifadeleri yer aldı.

Türkiye, mizahçı Jan Böhmermann'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik okuduğu hakaret içeren şiir nedeniyle yargılanmasına izin verilmesi için Almanya'ya resmi başvuru yapmıştı.

Almanya'da Başbakanlık, Dışişleri, İçişleri ve Adalet Bakanlığı'ndan uzmanların oluşturduğu bir komisyon konuyu pazartesi gününden beri görüşüyordu. Başbakan Angela Merkel ise 15 Nisan Cuma günü öğle saatlerinde, ZDF'de yayımlanan "Neo Magazin Royale" adlı programda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret içeren şiiri okuyan Böhmermann'ın yargılanmasına Alman hükümeti olarak izin verdiklerini açıkladı.

YORUMLAR 46
  • TÜRKÜM: 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkün Türkten Başka Dostu Yoktur. Ben Her Ülkenin Başbakanına Cumhurbaşkanına Saygılıyım Almanyada Saygılı Olmak Zorundadır. Bu Bir Terbiye Anlayaşıdır...
    Cevapla
  • Ata 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye güclendikce bunlar türklere daha cok saldiracaktir. Almanyada yasayan birisi olarak artik bunlardan korkmuyoruz cünkü arkamizda RTE var
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    "spiegel" bunu hep yapacaktir. hasedinden senelerden beri kuduruyor cünkü...
    Cevapla
  • ruhsuz vatandas 8 yıl önce Şikayet Et
    arkadaslar o kapagi bir Türk olarak begenip gülüyorsunuz.. alman vatandaslarida o kapagi görüp sinirlenip kiziyorlar.. Türkiyeye karsi öfke ve kin olusturuyor alman vatandaslarinda.. sionistin oyunu nasilda tikir tikir isliyor..?! hep basariyorlar devletler ve milletleri birbirlerine karsi düsman etmeye.. sionist fitnesi cok tehlikeli arkadaslar.. sadece kendi pencerenizden bakmayin.. birde bu gercek tarafindan bakin.. iste o zaman anlarsiniz BAZI seylerin iyimi kötümü oldugunu..
    Cevapla
  • temiz bey 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede satışını yasaklayın !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'de MYK toplantısı sona erdi: Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!