ABD ile Rusya arasında ikinci 'Baltık' krizi

Rusya ile ABD silahlı kuvvetleri arasında bir gerginlik daha…

ABD ile Rusya arasında ikinci 'Baltık' krizi
ABD ile Rusya arasında ikinci 'Baltık' krizi
GİRİŞ 17.04.2016 12:44 GÜNCELLEME 17.04.2016 12:44
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Hafta başında Baltık Denizi’nde Rus savaş uçaklarının “Donald Cook” destroyerini taciz etmelerinin ardından dün de ABD’ye ait Boeing RC-135 casus uçağı yine aynı bölgede SU-27 Rus avcı uçağıyla az kalsın çarpışıyordu.

İki süper güç arasında yaşanan ikinci tatsız olayı, ABD’nin Avrupa Kuvvetleri Komutanı (EUCOM) Danny Hernandez açıkladı.

Baltık Denizi’nde uluslararası sular üzerinde keşfe çıkan RC-135 casus uçağının Ruslar tarafından tehlikeli biçimde taciz edildiğini duyuran Hernandez, “RC-135 gözlem uçağımızın rotasında aniden beliren Rusya Hava Kuvvetleri’ne ait SU-27 avcı uçağı tehlikeli ve profesyonel olmayan biçimde mürettebatımızın hayatını tehlikeye atmıştır. Rus jeti yüksek hızlarda bizim uçağımızın kanadına sadece 15 metre mesafeden geçerek, yön değiştirmesine neden olmuştur. Rusya tarafından son dönemde sıklaşan bu tür tacizlerin günün birinde kazara bile olsa istenmeyen sonuçlar doğuracağı ortadadır. Rus tarafını bu hususta bir kez daha uyarıyoruz” dedi.

Rusya Savunma Bakanlığı Baltık Denizi üzerinde yaşanan ikinci taciz olayıyla ilgili şimdilik herhangi bir açıklama yapmadı. Geçen hafta “Donald Cook” destroyerine yaklaşan Rus jetlerinin davranışı “Bölgede tatbikat yapıyorduk” açıklamasıyla izah edilmişti.

YORUMLAR 2
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    yesinler birbirlerini
    Cevapla
  • Ali Mercan 8 yıl önce Şikayet Et
    Baltikta yasayan halklar hiristiyan onun icin ikiside halkin zaraz görmesini istemez, insanlara zarar vermeden hal etmek, ama ordaki halk Müslüman olsaydi iste o Zaman tanklar toplar konusurdu Suriyede oldugu gibi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti